| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Ağırlık yönetimi |

Sağlığı ve Hastalıkları

Vücudun İhtiyacı Olan Beş Temel Besin

Vücudunuzun sağlıklı kalabilmesi için gıdadan su ile birlikte beş ana besin maddesi gerekir. Her gıda grubu farklı besinler sağladığından, bu ihtiyaçları karşılamak için gün ve hafta boyunca çeşitli sağlıklı yiyecekler yemek önemlidir. Yeterli miktarda besin almıyorsanız, genel bir enerji eksikliği ve kırgınlık hissinin yanı sıra, kalp damar hastalıkları, kanser, Tip 2 diyabet ve obezite gibi ciddi durumlar için vücudunuzu riske sokarsınız. Vücudunuzun ihtiyaçlarını karşılayan bir diyet yemek sağlığı korumak için çok önemlidir.

Güçlü Proteinler

Proteinler vücudunuzun her hücresinde, dokusunda ve organında bulunur. Hastalık Kontrol Merkezlerine göre, bu proteinler sürekli olarak parçalanma ve değiştirilme sürecindedir. Yediğiniz gıdalardaki protein, bu vücut proteinlerinin yerine kullanılan amino asitlere bölünür. Et, kümes hayvanları, balık fıstığı, fasulye, süt ürünleri ve yumurta gibi gıdaların diyetinize dahil edilmesi, protein gereksinimlerinizi karşılamanıza yardımcı olur. Hastalık Kontrol Merkezleri günlük kalorilerinizin yüzde 10 ila 35'inin proteinden gelmesini önerir.

Seçim Karbonhidratlar

Karbonhidratlar vücudunuzun ana enerji kaynağını sağlar. Meyveler, sebzeler ve kepekli tahıllar gibi üstün karbonhidratlar sadece vitamin ve minerallerle dolu değildir, aynı zamanda uygun bir sindirim, barsak düzenleme ve kan şekeri seviyesi düzenleme için gerekli olan iyi bir diyet lifi kaynağıdır. Rafine ve işlenmiş karbonhidratlardan kaçının, çünkü bunlar tipik olarak doymuş yağlar ve ilave şeker içerirler ve hayati besinlerden yoksundurlar. ChooseMyPlate.gov, diyetinize her gün 1,5 ila 2 bardak meyve, 2,5 ila 3 bardak sebze ve 5 ila 7 ons tam tahıl eklemenizi önerir.

Az Yağlar

Yağ sizin için çok önemlidir. Vücudun besin ihtiyacı - ama tüm yağlar eşit değil. Balık, fındık ve zeytinyağı gibi gıdalarda bulunan doymamış yağlar vücudunuzu destekler. Enflamasyonu düzenlemeye yardımcı olurlar ve kardiyovasküler hastalık riskini azaltırlar. Bununla birlikte, doymuş ve trans yağlar, kalp hastalığı gibi kronik hastalık riskinin artmasıyla bağlantılıdır. Doymuş yağ oranı yüksek olan yiyecekler arasında yüksek yağlı peynirler ve yüksek yağlı etler, tam yağlı süt ve krema, tereyağı, dondurma, işlenmiş atıştırmalık yiyecekler ve hurma ve hindistancevizi yağları bulunur. İşlenmiş gıdalar ve margarin tipik olarak trans yağlar içerir. Günlük kalorilerinizin yüzde 10'undan daha azını doymuş yağlardan elde edin ve toplam yağ alımınızı günlük kalorilerinizin yüzde 20 ila 30'uyla sınırlandırın. Mümkün olduğunca trans yağları ortadan kaldırın.

Vital Vitaminler

Vitaminlere küçük miktarlarda ihtiyaç duyulmaktadır ve asıl işi vücut süreçlerini düzenlemeye ve düzenlemeye yardımcı olmaktır. İki ana gruba ayrılırlar. A, D, E ve K vitaminlerini içeren yağda çözünen vitaminler, yağlarla emilir ve vücudunuzda depolanabilir. B kompleksi vitaminleri ve C vitamini içeren suda çözünür vitaminler vücudunuz tarafından depolanmaz ve günlük olarak verilmelidir. Örneğin, A vitamini uygun görme için şarttır; B vitaminleri gıdayı enerjiye dönüştürmeye yardımcı olur; ve D vitamini kemik ve dişlerin güçlendirilmesinde kalsiyum ve fosforun desteklenmesine yardımcı olur. Çeşitli taze meyve ve sebzeler, kepekli tahıllar, yağsız et ve balık tüketmek yeterli vitamin alımını sağlar.

Mighty Mineraller

Vitaminler gibi vücudunuzun da az miktarda minerallere ihtiyacı vardır. Mineraller vücudunuzun kemiklerini, dişlerini ve kanını inşa etmede hayati bir rol oynar. Vücut süreçlerini düzenlerler ve her mineralin vücudunuzda özel bir rolü vardır. Örneğin demir, kırmızı kan hücrelerinin vücudunuzdaki oksijeni taşımasına yardımcı olur. Diğer önemli mineraller arasında dişlerin oluşturulmasına ve korunmasına yardımcı olan kalsiyum; kan basıncının düzenlenmesi için gerekli olan magnezyum; yiyeceği enerjiye dönüştürmeye yardımcı olan fosfor; ve uygun sıvı dengesini ve sabit kalp atışını korumak için gerekli olan potasyum. Taze sebzeler, meyveler, yağsız et, kümes hayvanları, balık, fasulye, fındık ve kepekli tahıllar açısından zengin bir diyet yemek vücudunuza yeterli mineral sağlar.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com