Yiyecek seçenekleriniz, kahvaltı ile başlar, gün boyu iştahınızı etkiler. Düşük glisemik karbonhidratlı kalorili bir diyet, “Beslenme ve Metabolizma Dergisi” nde yayınlanan bir Eylül 2010 çalışmasına göre, obez ailelerde daha fazla kilo kaybına neden oldu. Bir glisemik glisemik indeks veya glisemik yük, gıdanın kan şekeri tepkisi üzerindeki etkisine karşılık gelir. Düşük glisemik karbonhidratları yemek, her öğünde daha az yiyeceğiniz için iştahınızı keser. İştahınızı kontrol etmek ve kilo vermek için daha büyük miktarlarda su içerek kalp sağlıklı bir diyet uygulayın.
Daha küçük, daha sık yemek yiyin. Yeme sık sık iştahınızı kontrol altında tutar. Gün boyunca ufak öğünler yediğinizde, aşırı aç kalmaktan kaçınırsınız, böylece daha az yiyersiniz ve kilo kaybedersiniz. Kepekli tahıllar, meyveler, sebzeler, kuruyemişler ve fasulye gibi yüksek lifli yiyecekleri seçin. Lif, yiyeceğe yığın ekler, bu da yemekten sonra daha tatmin olmanıza yardımcı olur. Tıp Enstitüsüne göre, yetişkinler her gün 25 ila 38 gram lif tüketmelidir.
Düşük glisemik karbonhidratları seçin. Beyaz pirinç, beyaz ekmek ve yüksek şekerli yiyecekler ve içecekler gibi yüksek glisemik yiyeceklerden kaçının. Düşük glisemik yiyecekler arasında yer fıstığı, yeşil sebzeler, mercimek, zar zor, fasulye, yüksek lifli tahıllar ve elma ve armut gibi bazı taze meyveler bulunur. Proteinli yiyecekler kan şekerinizi yükseltmez ve kilo verirken kendinizi tatmin etmenize yardımcı olmak için kalıcı enerji sağlarlar.
Öğünler arasında bir bardak su iç. İştahınızı azaltmanıza yardımcı olacaktır. İçme suyu metabolizmanızı yükseltir, “Amerikan Fizyoloji Dergisi” nin Kasım 2010 sayısında yayınlanan bir çalışmaya dikkat çekiyor. Aynı anda iki bardak su içmek, vücudunuzun kalori yakma oranını artırır ve iştahınızı azaltır, böylece daha az kalori alırsınız.
İpucu
Kalp sağlığına uygun proteinleri seçin ve tavuk, balık, az yağlı süt, yağsız sığır eti, zeytinyağı ve aspir yağı gibi yağlar. Günlük kalorilerinizin yüzde 30'unu veya daha azını yağdan hedefleyin.
Uyarılar
Tıbbi kaygılarınız için doktorunuza danışın.