Çok az şey "yaz mevsiminde" derler ki, taze bir meyve parçasını ısırmaktan daha fazla. Yaban mersini, çilek, kayısı, şeftali ve ahududu, yaz aylarında mevsime girer ve bu doğal tatlı ikramlarda stoklanmak için caziptir. Yaparsanız, meyvelerin raf ömrünün, neye dikkat edilmesi gerektiği ve hangi atıkların önlenmesi için meyvelerin nerede saklanacağının farkında olun. Meyveler doğal olarak bozulduklarından ve bakteri ve enzimlerin üretilmesinden dolayı kötüleşir. Çürük, yumuşak noktalar ve küflenme olup olmadığına bakın ve olgunlaşmış görünen meyvelerden kaçının. Satın almadan önce meyveleri kokla - meyveyi topla, meyveyi kokla. Farklı meyvelerde tazeliğe işaret eden hangi işaretlerin aranacağını bilir. Örneğin koyu kırmızı renklendirme çilek ve vişne için iyi bir işarettir; kayısılar altın sarısı ve hafif yumuşak olmalıdır; ve böğürtlen tamamen siyah ve dolgun olmalıdır.
Satın aldığınız meyvelerin büyüme mevsimini ve bozulma oranlarını öğrenin. Yaban mersini satın alırsanız (genellikle dört ila altı gün taze kalır), o zaman diliminde yiyebileceğinizden fazla satın almamanız için önceden planlayın. Büyüme mevsiminde tazeliğinin dorukta olduğundan emin olmak için meyve satın alın.
Meyveleri nerede saklayacağınızı bilin. Bazı meyveler ve elmalar hariç, çoğu meyveyi buzdolabında saklayın. Sebze ve sebzeleri asla birlikte saklamayınız, çünkü sebzelerin ürettiği etilen meyve çürümesini daha hızlı yapacaktır. Meyveleri hava akışını sağlamak için delikli plastik torbalarda saklayın veya bir kaba yerleştirin ve delikli plastik ambalajla örtün.
Muz, elma, kavun ve ananasları buzdolabının dışında saklayın serin ve kuru bir yer. Tropikal meyveler, aşırı soğuktan zarar görebilecekleri için oda sıcaklığında tutulmalıdır. Tezgahta saklanan meyvelerin örtülmesi gerekmez. Meyveleri tam güneş ışığında saklamayınız, çünkü daha çabuk bozulabilir.
Meyveleri sadece yemeden önce, saklamadan önce yıkayın. Meyveleri ıslak depolanırsa daha hızlı bozulur. Alışverişten eve döndüğünüzde nemli ise meyveleri kurumadan önce kurulayın.
Meyvelerinizi bozmaya başlarken atınız. Meyveler, olgunlaştıkça etilen olarak bilinen kokusuz, renksiz bir gaz üretir ve sonra çürür. Eğer bir meyve çürüyor ve etilen üretiyorsa, etrafındaki diğer meyve de daha fazla etilen üretmeye başlayacak ve daha hızlı bozulmaya başlayacaktır.
Bahşiş
Mümkün olduğunda yerel satın alın. Çiftçi pazarları en yüksek olgunlukta toplanan en taze meyvelere sahip olacak. Ancak dikkatli olun, çünkü tamamen olgunlaşmış bir meyve, bozulmaması için hızla tüketilmelidir. Yerel olarak toplanmış meyveler, genellikle bakkaliye ürünlerinin daha uzun süre taze kalmasını sağlayan koruyucu maddelerle işlem görmez. Gerekirse, tazelik döneminde yemeyi düşünmüyorsanız hafifçe meyveler alın.
Gerekenler
Buzdolabı