Zeytinler zeytin ağaçlarından gelir ve hem meyvenin hem de meyvenin yağını sağlar. Su, tuzlu su, yağ veya turşularda korunmuş tuzlu yiyeceklerdir ve salatalarda, sandviçlerde, et yemeklerinde, meyvelerde ve ekmeklerde, iştah açıcı veya garnitür olarak yenir. Zeytinler çok besleyicidir ve sağlıklı beslenmeye katkıda bulunurlar.
İpucu
Zeytinler, tarafından sağlanan beslenme gerçeklerine göre 100 gram başına 867 Kalori ve 93.33 g Toplam lipit (yağ) içerir. USDA Gıda Kompozisyon Veri Tabanı.
Tarihçe
Zeytin, binlerce yıl önce Akdeniz bölgesinden köken alan ve Yunanistan, Mısır ve Roma da dahil olmak üzere birçok medeniyetin temel gıdalarından biri olarak bilinen en eski ekili gıdalardan biridir. . On sekizinci yüzyılda Fransisken misyonerler tarafından Amerika'ya getirildiler. Şimdi, zeytinler ağırlıklı olarak Türkiye, Yunanistan, İspanya ve İtalya'da yetiştirilmektedir. Amerika Birleşik Devletleri'nde, zeytinler Kaliforniya'da yetişmektedir.
İçindekiler
28 gram turşu yeşili zeytin porsiyonu yaklaşık 41 kalori içerir ve 36 kalori yağdan gelir. Porsiyon 4 g yağ, 1 g karbonhidrat, protein içermez ve 1 g diyet lifi içerir. Aynı büyüklükte Siyah Zeytin, 23 kaloriye ve 16 kaloriden geliyor. Porsiyon 2 g yağ, 2 g karbonhidrat, protein içermez ve 1 g diyet lifi içerir. Zeytinler tekli doymamış yağlar bakımından zengindir ve aynı zamanda E Vitamini ve çeşitli polifenoller ve flavonoidlere de katkıda bulunurlar.
Faydaları
E vitamini ve tekli doymamış yağların mevcut polifenoller ve flavonoidler ile birlikte zeytinlerde antioksidan ve antienflamatuar etkileri Vücudun serbest radikallere karşı korunmasına yardımcı olur. Bunlar hücrelere zarar veren ve belirli kanserler ve kalp hastalıkları dahil hastalıklara katkıda bulunabilecek kimyasallardır. Zeytin, artrit, astım ve diğer iltihaplı hastalıklar ve bozuklukların etkilerini azaltmaya da yardımcı olabilir. Tekli doymamış yağlar da kolesterolü düşürür.
Hazırlık
Zeytinler ağaçtan taze olarak alınmaz. Önce zeytinlerde acı veren bir kimyasal olan oleoropin seviyesini düşürmek için hazırlanmalıdırlar. Bazı zeytinler yeşil toplanırken, diğerleri siyaha dönüşür ve hazırlanmadan önce tamamen olgunlaştırılır. Zeytin, kullanılan muhafaza yöntemine bağlı olarak renk değiştirebilir. Bu, zeytinlerin besin değerini etkilemez.
Endişeler
Zeytinler, muhafaza işleminde kullanılan tuzlar nedeniyle sodyumda yüksek olma eğilimindedir. Yüksek tansiyon, böbrek sorunları, konjestif kalp yetmezliği ve sodyum alımından etkilenen diğer hastalıkları olan kişiler, yenen zeytin miktarını sınırlamak isteyebilir.