Sıcak gresin neden olduğu yanıklar ikinci derece yanmalardır ve enfeksiyon veya yara izini önlemek için uygun bakım gerektirir. Gres yanığının şiddetine bağlı olarak, farklı tedavi yöntemleri önerilmektedir. Her zaman olduğu gibi, sorularınız veya endişeleriniz varsa, yardım için tıbbi bir uzmanla görüşün.
Kabarcıklar Olmadan Bir Yağ Yakmak İçin
Kabarcıkları patlatmamaya dikkat edin, çünkü bu vücudunuzun kendisini koruma biçimidir. enfeksiyondan. Yanık etrafındaki cilt şişmeye başlar, bu nedenle yanık yakınında bulunan sıkı kıyafetleri veya mücevherleri çıkarın. Ağrıyı tedavi etmek için yanmış alanı soğuk akan su altında tutun veya soğuk suyla nemlendirilmiş bir havlu veya bez uygulayın. Acı geçene kadar devam edin. Buz veya buz suyu kullanmayın.
Yanmış alanı steril, kuru bir bandajla (gazlı bez gibi) örtün ve yanmış alana bant uygulamaktan kaçının. Ayrıca, merhem, petrol jölesi veya yanık üzerinde başka ev ilaçları kullanmaktan kaçının, çünkü bunlar sıcağında tuzağa düşerler ve yanığın ciddiyeti artar. Eğer yanık uçta ise, o bölgeyi şişmeyle mücadele için yüksek tutun.
Açık Kabarcıklı Bir Yağ Yakımı
Açık kabarcıklı olmayan bir yanığın aksine, yanık üzerine soğuk su akıtmamalısınız. Ayrıca, yanık sıkışmış herhangi bir giysi varsa, çıkarmayın. Bununla birlikte, steril bir kuru bandaj (gazlı bez gibi) tekrar uygulayıp bant yanmasını önleyebilirsiniz.
Yanık alan daha büyükse Çapı 2 ila 3 inç veya yanmış alan yüzün, ellerin, penisin, vajinal alanın, kalçaların veya bir eklemin üzerindeyse tıbbi yardım almalısınız. Ayrıca, ilk yanığın doktor tarafından tedavi edilip edilmediğine bakılmaksızın, yanıktan ateş, irin, yeşil veya kahverengi bir sıvı gelişirse, kızarıklıkta artış, kızarıklık, şişkinlik veya uyuşukluk ya da alanın ötesinde soğuk bir cilt oluşursa tıbbi yardım almalısınız. "Ayrıca iyileşmesi 2 haftadan uzun süren bir yanık için doktora görünmelisiniz. Bunlar bir enfeksiyonun belirtileri olabilir ve acil tedavi gerekebilir.
Doğru Yanık Bakımı
Enfeksiyonu önlemek için yanığınıza dikkat etmeniz çok önemlidir. Bir bandajı değiştirmeden önce, ellerinizi sabun ve suyla yıkadığınızdan emin olun. Yeni bandajı havlu gibi steril bir alanda hazır bulundurun. Eski bandajı çıkarırken dikkatli olun ve yanmaya yapışması halinde çıkarmaya yardımcı olması için ıslatın. Yanmış alanı çok nazikçe yıkayın ve irin, şişkinlik ve kızarıklık gibi enfeksiyon belirtileri gösteren değişiklikleri araştırın. Yanığın üzerine ince bir tabaka antibiyotik krem sürün ve ardından yanıkları temiz bandaj ile dikkatlice giydirin.