| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Ağırlık yönetimi |

Sağlığı ve Hastalıkları

İzokalorik Diyet Nedir?

İzokalorik diyet, diyetisyenlerin günlük olarak aynı miktarda karbonhidrat, protein ve yağ tükettikleri sürece istedikleri her şeyi yemelerini sağlayan orta yağlı bir diyettir. Minimal kas kaybıyla hızlı kilo kaybı vaat eden izokalorik diyet vücut geliştiriciler arasında popülerdir.

Tipik bir az yağlı, kalori kısıtlayıcı diyet yeme diyetleri, yağ ile birlikte kas kütlesini kaybetme eğilimindedir. Bunun nedeni, yeterli karbonhidrat tüketilmediğinde, vücudun çalışması gereken amino asitleri bulmak için başka bir yere, genellikle kaslara gitmesi gerektiğidir. Buna karşılık, karbonhidratları azaltarak ve yağları artırarak izokalorik diyet, diyetisyenlerin kilo vermesini sağlarken kas kaybını da azaltır. Karbonhidratlar gibi vücut da diyet yağını enerjiye dönüştürebilir. Bununla birlikte, karbonhidratların aksine, diyet yağındaki bir artış insülin sekresyonlarını azaltarak kilo kaybını arttırır. İnsülin düzeyi yüksek olduğunda, vücut depolanan yağı kolayca yakmaz.

İzokalorik diyette hangi yiyeceklerin yenilmesi gerektiği konusunda herhangi bir kısıtlama olmamasına rağmen, omega-3 yağ asitleri gibi sağlıklı yağlar her zaman doymuş yağlardan daha iyi seçim. (bkz. referans 1 ve 2)

Hesaplamalar

İzokalorik diyet tamamen sayılarla ilgilidir. İzokalorik diyet için gereken karbonhidrat, protein ve yağ miktarını hesaplamak için günlük kalori ihtiyacınızı üçe bölün. Örneğin, günde 1.800 kalori alırsanız, bu kalorilerin 600'ü karbonhidratlardan, 600'ü proteinlerden ve 600'ü yağlardan gelmelidir. Bir gram yağ dokuz kalori içerir, bir gram karbonhidrat dört kalori içerir ve bir gram protein dört kalori içerir. Yani gram cinsinden, 600 yağ kalorisi, 600 karbonhidrat kalorisi ve 600 protein kalorisi 67 gram yağ, 150 gram karbonhidrat ve 150 gram protein olur.

Yan Etkileri

aç, endişeli ve zayıf hissediyorum. Bununla birlikte, bu yan etkiler, vücut düşük karbonhidrat alımına uyum sağladıkça geçmelidir. Yeni bir diyete başlamadan önce daima bir doktora danışmayı unutmayın.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com