| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Ağırlık yönetimi |

Sağlığı ve Hastalıkları

Portakal Suyu Böbrek Taşlarına İyi Gelir mi?

Böbrek taşları dünyada kaydedilen en eski ve en acı verici ürolojik bozukluklar arasındadır. Ulusal Böbrek ve Ürolojik Hastalıklar Bilgi Toplama Merkezine göre, böbrek taşları her yıl acil servise 500.000 ziyarette bulunuyor. Taş oluşumunun önlenmesi veya tedavisi için özel stratejiler doktorunuza danışmayı gerektirse de, araştırmalar portakal suyu içmenin belirli bir böbrek taşını engelleyebileceğini gösteriyor.

Böbrek Taşları

Yaklaşık bir milyon insan böbrek taşı alıyor Her yıl Amerika Birleşik Devletleri'nde, Pittsburgh Üniversitesi Tıp Merkezi'ne göre. Böbrek taşları genellikle böbreğinizin merkezinde idrarın üretere seyahat etmeden önce toplandığı küçük tortular olarak başlar - böbrek ve mesanenizi bağlayan tüp. Yıllar geçtikçe, daha fazla malzeme birikintiye sarıldıkça katı bir kristal oluşturabilir. Bu kristaller, kalsiyum tuzları, ürik asit veya struvitten oluşabilir; bu, magnezyumdan oluşan bir kristal türüdür. Böbrek taşları genellikle böbrekinizden üreterinize geçene kadar rahatsızlık vermez. Yerinden çıkmış bir taş şiddetli ağrı, titreme, ateş, terleme, bulantı ve kusmaya neden olabilir.

Portakal Suyu Yararları

Teorik olarak, C vitamini bakımından zengin portakal suyu bazı böbrek taşlarının önlenmesine yardımcı olabilir. "The New York Times" a göre, meyve suyu böbrek taşı ilacı potasyum sitrat ile aynı şekilde çalışıyor. Portakal suyunda idrarınızdaki kalsiyum seviyesini düşüren ve kalsiyum böbrek taşı miktarını azaltan yüksek sitrik asit seviyeleri bulunur. Charles ve Jane Pak Maden Metabolizması ve Klinik Araştırmaları Merkezi'nde iç hastalıkları profesörü olan Dr. Clarita Odvina'ya göre, "Portakal suyu, böbrek taşı hastalığının yönetiminde potansiyel olarak önemli bir rol oynayabilir ve hastalar için bir seçenek olarak düşünülebilir. Potasyum sitrat'a karşı toleranssız olan kişiler. "

Klinik Çalışma

Teksas, Dallas'taki UT Güneybatı Genel Klinik Araştırma Merkezinde yapılan 2006 tarihli bir çalışma, Teksas'taki 13 gönüllü - bazı böbrek taşı öyküsü olan - gözlemledi 13 oz tüketildi. Portakal suyu, limonata ya da damıtılmış suyu günde üç kez düşük kalsiyumlu, düşük oksalatlı yemekler ile. Limonata sitrat seviyesini artırmadı - böbrek taşı oluşumunun doğal bir inhibitörü. Ancak portakal suyu, böbrek taşlarında en belirgin bileşik olan ürik asit ve kalsiyum oksalat kristalleşmesini azaltırken, idrardaki sitrat miktarını arttırdı. Araştırmacılar, portakal suyu sitratında bulunan potasyum iyonunun, kalsiyum oksalat böbrek taşlarının önlenmesinde portakal suyunun etkinliğinin anahtarı olabileceği teorisini ortaya koyuyor. Ancak daha fazla bilimsel araştırmaya ihtiyaç vardır.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Büyük miktarda portakal suyu, ağız ülseri, mide rahatsızlığı, ishal, şişkinlik, kusma, hazımsızlık, baş ağrısı ve güçlü koku alma idrarına neden olabilir. Daha belirgin yan etkiler sırt ağrısı, uykusuzluk, diş boşlukları ve bakır eksikliğidir. Aşırı C vitamini aşırı dozları, özellikle kalıtsal hemokromatoz hastalarında demir zehirlenmesi riskinde artışa neden olabilir. Ek olarak, Phyllis A. Balch'a göre, sertifikalı beslenme danışmanı ve "Bitkisel Şifa Reçetesi" adlı kitabın yazarı, sürekli yüksek doz C vitamini böbrek taşı oluşumuna katkıda bulunabilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com