Grip veya virüs ile ilgili rutin bir miktar kilo kaybına neden olsa da, bazı daha ciddi rahatsızlıklar kilo vermenize neden olur. MedlinePlus'a göre, ilk başta atılan kiloların farkında bile olmayabilirsiniz, ancak altı ay boyunca bir yıl boyunca vücut ağırlığınızın yüzde 5'inden fazlasını kaybederseniz, doktorunuza danışın, MedlinePlus'a göre. Hastalık
Böbrek hastalığı kilo kaybına neden olabilir çünkü sıklıkla mide bulantısı veya kusmayı içerir, bu da yiyecekleri düşük tutmayı zorlaştırır. Mayo Clinic, idrar yoluyla ortaya çıkan protein kaybının kilo almayı da zorlaştırabileceğini söylüyor,
Gastrointestinal Hastalıklar
Midenizi, bağırsaklarınızı ve sindirim sisteminizi etkileyen her türlü hastalık müdahale ederek kilo vermenize neden olabilir Vücudunuzun gerekli besinleri emmesiyle. Mayo Clinic, kronik diyare veya Crohn’un veya ülseratif kolit gibi enflamatuar bir bağırsak hastalığının kaçınılmaz olarak kilo almasıyla sonuçlandığını söylüyor. Çölyak hastalığı, bağışıklık sisteminin ekmek ve makarnanın içerdiği bir protein olan glütene tepki vermesine neden olmaz ve tanımlanmamışsa ve diyet ayarlaması yaparsanız ince bağırsakların bozulmasına neden olur. Amerikan Aile Hekimine göre, yaşlı insanlar bu hastalıklardan özellikle kilo almaya eğilimlidir.
Hormonal Problemler
Vücudun hormonları testosteron, östrojen ve progesterondan daha fazlasını içerir. MedlinePlus'a göre, tiroid ve adrenal bezlerin her ikisinde de bir şeylerin gerekenden fazla salgılanmasına ya da yeteri kadar salgılanmasına neden olmadıklarında ağırlığınızı etkileyebilecek hormonlar üretiliyor. Kilo verdiğinizi farketmeden önce bir süre farkında olmadan yanınızda taşıyabilirsiniz. Mayo Clinic, potansiyel olarak kilo kaybına neden olan enfeksiyonlar arasında insan immün yetmezlik virüsü ya da HIV ve tüberküloz olduğunu söylüyor.
Akıl Hastalıkları
Hastalıkların hepsi fiziksel değil. Amerikan Aile Hekimlerine göre, depresyon yaşlı insanlar arasında kilo kaybının başlıca bir nedenidir ve Alzheimer hastalığına yüzde 5 veya daha fazla kilo kaybı eşlik ettiğinde, genellikle ölümün öncüsüdür. Anoreksiya ve bulimia gibi kişilik bozuklukları, özellikle genç insanlarda kilo alır. Parkinson hastalığı da kilo kaybına neden oluyor.