Meyve oksidasyonu elma, şeftali, armut ve muz gibi ince kabuklu meyvelerdeki hücre hasarının bir sonucudur. Soyma, dilimleme veya kaba işleme, meyvelerdeki hücre zarlarının yırtılmasına ve polifenoloksidaz denilen bir enzimi serbest bırakmasına neden olduğunda oksidasyon başlar. Meyvenin yüzeyinde gelişen karakteristik kahverengi renk, polifenoloksidaz oksijenle karıştığında oluşan organik bir bileşiktir. Meyvelerin oksidasyonunun oluşmasını engelleyemeseniz de, meyveniz üzerinde çalışmaya başlamadan önce üzerinde çalışacak başka bir şey vererek oksijeni satın alarak zaman kazanabilirsiniz. limon limonu soda veya limon, limon, portakal veya greyfurt suyu ile. Oksijen ilk önce meyvelerinden daha hızlı bir oranda oksidasyona maruz kaldığından soda veya meyve suyunda sitrik aside dikkatini çekecektir.
Muzlar hariç bütün meyve veya meyve dilimlerini ıslatın , 1/4 bardak narenciye suyu veya elma sirkesi ve 1 qt çözeltisi içeren karıştırma kabında 15 dakikaya kadar. Soğuk su Bu karışım meyvenin yüzeyini daha az asit yaparak ve meyve dilimleriyle karışması için daha az oksijene izin vererek çalışır.
500 mg tablet C vitamini ezin ve 1 ° C de çözülür. dilimlenmiş meyve eklemeden önce su galon. C vitamininin bir bileşeni olan askorbik asit, oksidasyonun oluşmasını durduracaktır. Tadı etkilemeyeceğinden, bol miktarda meyve dilimleyeceğiniz zaman bu yöntem iyi bir seçimdir.
İpucu
İnce kabuklu meyvelere daima özen gösterin. Bir meyvenin kaba bir şekilde kullanılması veya düşürülmesi ciltte küçük yırtılmalara neden olabilir ve oksidasyon sürecini başlatabilir.
Gerekenler
Pasta fırçası
Limonlu soda
Turunç suyu
Karıştırma kasesi
Elma sirkesi
500 mg C vitamini