| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Ağırlık yönetimi |

Sağlığı ve Hastalıkları

Otoimmün Hastalıklardan Kaçınacak Gıdalar

Otoimmün hastalıklar, bağışıklık sisteminizin aşırı aktif olduğu ve vücudunuzdaki dokulara ve maddelere sert tepki verdiği durumlardır. Ulusal Kadın Sağlığı Merkezi'ne göre, hastalıklar 23,5 milyondan fazla Amerikalıyı etkiliyor. Yaygın formlar arasında tiroid hastalığı, tip 1 diyabet, Crohn hastalığı ve kolit gibi enflamatuar barsak hastalıkları, cilt durumu sedef hastalığı ve romatoid artrit yer alır. Tıbbi tedavilere ek olarak, belirli yiyeceklerde sınırlı olan sağlıklı bir diyet belirtilerinizi iyileştirebilir.

Kırmızı Et

Kırmızı et, protein ve demir gibi besin yönünden zengin olsa da, sorun yaşarsanız sorun yaratabilir. bir otoimmün hastalık. Otoimmün hastalıklar, bağışıklık sisteminizin yeteneklerinde hafif ila ağır komplikasyonlara neden olabilir ve ateş ve eklem ağrısından aşırı yorgunluk ve kasıtsız kilo kaybına kadar değişen semptomlar için riskinizi artırabilir. Cleveland Clinic'e göre kırmızı eti diyetinizden çıkarmanız bu etkileri en aza indirmeye yardımcı olabilir. Kırmızı et genellikle doymuş yağda yüksektir, bu da vücudunuzdaki iltihaplanmayı artırabilir ve kalp sağlığınızı azaltabilir. Özellikle doymuş yağ bakımından zengin olan kırmızı etler arasında organ etleri, kuzu eti, yedek kaburgalar, porterhouse ve sığır filetosu bifteği ve işlenmiş etler yer almaktadır. Margarin ayrıca trans yağları da içerir - içinde bitkisel yağa hidrojen ilave edilen bir işlemle üretilen yağlar. Trans yağlar doymuş yağlardan daha fazla kardiyovasküler hasara yol açabilir, çünkü LDL'nizi arttırırlar veya "kötü" kolesterolü artırır ve HDL'imizi veya "iyi" kolesterolü azaltırlar. Bağışıklık sisteminizi korumak için Cleveland Clinic, tereyağ ve margarinden kaçınmanızı ve zeytinyağı gibi doymamış yağ formlarını tercih etmenizi önermektedir. ancak gıdalara çok az besinsel fayda sağlar. Kepekli tahıllar ve nişastalı sebzelerin aksine, zengin ekmekler, makarnalar, tahıl gevrekleri ve atıştırmalık yiyecekler çok az lif sağlar ve kan şekeri seviyelerinizde zararlı bir etkiye neden olabilir. Kabızlığa yatkınsanız, hipotiroidizm veya Çölyak hastalığı nedeniyle düşük lifli gıdalar belirtilerinizi kötüleştirebilir. Pek çok rafine karbonhidrat kaynağı, çölyak hastalığının semptomlarını tetikleyen bir depolama proteini olan glüten içerir.

Şüpheli Allerjenler

Gıda alerjileri, otoimmün hastalıklarla birlikte bulunabilir. Örneğin, otoimmün tiroid hastalıkları ve çölyak hastalığı arasında önemli bir bağlantı vardır. Maryland Tıp Merkezi'ne göre, buğday, glüten, mısır, soya, gıda katkı maddeleri ve süt ürünleri gibi şüpheli gıda alerjenlerini ortadan kaldırmak, hipertiroidizm gibi hastalık semptomlarını azaltmaya yardımcı olabilir. Birçok potansiyel gıda alerjeni değerli besin ve lif kaynakları olduğu için, diyetinizden tamamen çıkarmadan önce doktorunuzdan veya diyetisyeninizden yardım isteyin.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com