| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Ağırlık yönetimi |

Sağlığı ve Hastalıkları

Macronutrient Alımım Yetersizse Ne Olur?

Macronutrients, vücudunuzun düzgün çalışması için büyük miktarlarda ihtiyaç duyduğu bileşiklerdir. Yiyecek etiketlerinde karbonhidrat, protein ve yağ olarak listelendiğini görüyorsunuz. Zamanla, bu besinlerin herhangi birinde ciddi bir eksiklik, enerji seviyelerinizi, büyümenizi ve en sonunda hayatta kalma yeteneğinizi tehlikeye atabilir.

Karbonhidratlar

Karbonhidratlar, vücudun birincil enerji kaynağıdır. Tıp Enstitüsü, günlük kalorilerinizin yüzde 45 ila 65'inin bu besin maddesinden gelmesini önerir. Vücudunuz karbonhidratları enerji için hemen yakabilecekleri veya kaslarda depolayabilecekleri şekere dönüştürür. Yeterli karbonhidrat olmadan, vücudunuzun diğer daha az verimli yakıt kaynaklarına bakması gerektiğinden, kendinizi yorgun ve zayıf hissedebilirsiniz. Karbonhidratlardaki şiddetli tükenme böbrekleri, beyni ve kalbi işlev görmeleri için mahrum bırakabilir. Yeterince lif olmadan, vücudunuzun sindiremediği bir tür karbonhidrat, kabızlık ve hemoroitlerle karşılaşabilirsiniz. Çok az lif bazı kanser ve kalp hastalıkları riskinizi de artırabilir.

Yağlar

Doymuş yağlar ve trans yağlar kalp hastalığı riskinizi artırabilirken, "doymamış yağlar" adı verilen bitkilerde bulunan sağlıklı yağlar birçok vücut işlevi için gereklidir. Yeterli yağ olmadan, kuru cilt ve saç yaşayabilirsiniz. Daha sık aç olabilirsiniz, çünkü yağ mideden ayrılmak için protein veya karbonhidrattan daha uzun sürer ve böylece sizi memnun hissetmenize yardımcı olur. A, D, E ve K vitaminlerini ve “karotenoidler” adı verilen besinleri emmeniz için bir miktar diyet yağı tüketmelisiniz. Omega-3 yağları - yağlı balıklarda, cevizlerde ve keten tohumlarında bulunur - kalp hastalığı riskini azaltır. Bu sağlıklı yağlardan yeterince alamazsanız, kendinizi koroner arter hastalığı için daha yüksek risk altında bulabilirsiniz. Tıp Enstitüsü, günlük kalorilerinizin yüzde 20 ila 35'ini sağlıklı yağlardan tüketmenizi tavsiye ediyor.

Protein

Büyümeyi, doku onarımını, bağışıklığı, hormonu desteklemek için proteinlerden gelen amino asitlere ihtiyacınız var. enzim üretimi ve yağsız kas kütlesinin korunması. Tıp Enstitüsü günlük kalorilerinizin yüzde 10 ila 35'ini proteinden tüketmenizi tavsiye ediyor. Gerçek protein eksikliği Amerika Birleşik Devletleri'nde nadir görülür, ancak kas kütlesi, diyare, gelişme yetersizliği, azalan bağışıklık, çıkıntılı bir göbek ve halsizliğin azalmasına neden olabilir. Süt ürünleri, et, sebze, meyve ve tahıl yiyecek gruplarından elde edilen yiyeceklerin miktarı size yeterli miktarda makro besin sağlar. Düşük karbonhidrat diyeti veya düşük yağlı diyet gibi makro besin alımınızı sınırlayan bir diyette iseniz, hala ihtiyaçlarınız için uygun miktarları aldığınızdan emin olmak için doktorunuza danışın. Çoğu zaman, bu sınırlayıcı diyetler sürdürülemezler çünkü yorgunluk veya besin eksikliğine yol açarlar. Vejeteryanlar ve veganlar, diyetlerini fasulye, fındık ve tohumlar gibi asli olmayan kaynaklardan yeterli miktarda protein içerecek şekilde planlamaya özen göstermelidir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com