Amerikalı yetişkinlerde 1970 ve 2008 yılları arasında obezite sıklığı iki kattan fazla artmıştır. Obezite diyabet, kanser, kalp hastalığı ve erken ölüm riskinin artmasıyla bağlantılıdır. Kalori alımını ve yağ alımını kontrol etmek, sağlıklı bir vücut ağırlığına ulaşmak ve sürdürmek için yardımcı olabilir.
Erkekler İçin Kalori İhtiyaçları
2010 Amerikalılar için Diyet Rehberi yaş, cinsiyet ve aktivite seviyesine göre tahmini kalori ihtiyacını sağlar. Orta derecede aktif olan erkeklerin yaşlarına bağlı olarak farklı miktarlarda kalorilere ihtiyacı vardır. 19 ile 30 yaş arasındaki erkekler günde 2,600 ile 2,800 kalori almalıdır. 31 ila 50 yaş arasındaki orta derecede aktif erkeklerin günde 2.400 ile 2.600 kaloriye ihtiyacı vardır. 51 yaşından büyük erkeklerin 2.200 ile 2.400 kaloriye ihtiyacı vardır. Kişisel aktivite seviyenize bağlı olarak kalori ihtiyacı az veya çok olabilir.
Kadınlar Kalori İhtiyaçları
Amerikalılar 2010 Diyet Kuralları, kadınların yaşlarına ve fiziksel aktivitelerine göre uygun miktarda kalori almasını önerir. seviyesi. 19 ila 30 yaşları arasındaki kadınlar, orta derecede aktiflerse günde 2.000 ila 2.200 kalori tüketmelidirler. Yaşları 31 ile 50 arasında olan kadınlar günde 2.000 kalori almalıdır. 51 yaş ve üstü kadınların orta derecede aktif bir yaşam tarzı sürdüğü takdirde 1.800 kalori almaları gerekir. Ne kadar aktif olduğunuza bağlı olarak kalori ihtiyacı artabilir veya azalabilir.
Yağ Alma
Yağ gram başına 9 kalori sağlar. Amerikalılar için Diyet Kuralları 2010 toplam günlük kalorilerinizin yüzde 20 ila 35'inin 19 yaşın üzerindeki yetişkinler için yağdan gelmesini önermektedir. Yağ alımınızı toplam kalorinin yüzde 20 ila 35'ini sınırlamak kronik hastalık riskinizi azaltabilir, kalp hastalığı ve Tip 2 diyabet gibi.
Önemli Türleri
Diyetsel yağ hem hayvansal hem de bitkisel kaynaklardan gelir. Dört tür yağ vardır: doymuş, trans yağ, tekli doymamış ve çoklu doymamış. Tükettiğiniz yağ türü, kalp ve damar hastalıkları riskinizi etkileyebilir. Doymuş yağ ve trans yağ alımı, kalp hastalığı ve yüksek kolesterol ile daha fazla ilişkilidir ve hayvansal yağ kaynaklarından gelmektedir. Amerikan diyetleri doymuş yağlarının çoğunu tam yağlı peynirlerde, pizzalarda, sütlü tatlılarda, tavuklarda, sosislerde, sosislerde ve domuz pastırmasında bulur. Tekli doymamış yağlar ve çoklu doymamış yağlar bitkisel yağ kaynaklarından gelir ve bitkisel yağda, kanola yağında ve soya yağında bulunur. Doymuş yağdaki kalorilerin sadece yüzde 10'unu tüketerek ve diyet içindeki doymuş yağın tekli doymamış ve çoklu doymamış yağlarla değiştirilmesi sayesinde kan kolesterol seviyelerini düşürebilirsiniz. Kalorilerin sadece yüzde 7'sini doymuş yağdan tüketmek, kalp hastalığı riskini daha da düşürür.