Bazı kanıtlar hamilelik sırasında düşük glisemik bir diyet yemenin doğumdan önce gestasyonel diyabet gibi komplikasyon risklerini azalttığını öne sürmektedir. Aynı zamanda, obezite gibi daha sonraki yaşamında belirli sağlık sorunlarının gelişiminde rol oynayabilecek, yüksek doğum ağırlıklı bir bebeğe sahip olma olasılığını azaltabilir, "Amerikan Klinik Beslenme Dergisi" diye bildirir. Düşük glisemik veya GI yiyecekleri, glikozu yavaş yavaş serbest bırakan ve GI ölçeğinde daha düşük bir sıralamaya sahip yiyeceklerdir. Düşük bir GI diyetinin sizin için uygun olup olmadığı konusunda doğum uzmanınızla konuşun.
Önceden planlayın. Glisemik yiyecek indeksini kullanarak bir veya iki hafta boyunca yemeklerinizi ve atıştırmalıklarınızı planlayın. Bu, ihtiyaç duyduğunuz ürünlere sahip olacağınız için yüksek glisemik yiyecekleri yeme riskini azaltır. Alışveriş yaparken glisemik gıda indeksinizi yanınızda taşıyın, böylece belirli bir yemeğin durumu hakkında emin değilseniz, başvurabilirsiniz.
Tam tahıllı tahılları seçin. Rafine tahıllardan daha az işlenir ve sizin ve gelişmekte olan bebeğiniz için önemli olan daha fazla besin içerir. Ek olarak, kepekli tahıllardaki karbonhidratlar tipik olarak karmaşık kabul edilir, bu da içerdikleri glikoz zaman içinde sindirildiği için daha uzun süre kalıcı enerji sağlar. İyi seçenekler arasında% 100 tam buğday ekmeği ve makarna, yulaf ezmesi, arpa, kırık veya filizlenmiş tam buğday ürünleri, yüksek kepekli tahıllar, karabuğday ve kuskus sayılabilir. Beyaz ekmek ve pirinç, mısır gevreği, hazır yulaf ezmesi, simit, patlamış mısır ve pirinç keklerinden kaçının.
Bol miktarda sebze yiyin. Düşük GI seçenekleri arasında bezelye, mısır, havuç, patlıcan, karnabahar, brokoli, domates, yeşil fasulye, marul, kırmızı biber, soğan, mantar, lahana, tatlı patates ve lima fasulyesi bulunur. Her ikisi de yüksek GI olarak kabul edilen patates ve balkabağından kaçının.
Meyve ekleyin. Bebeğinizin sağlığı için hayati öneme sahip birçok besin içermesine ek olarak, çoğu seçenek glisemik indekste düşüktür. Karpuz ve tarihleri kaçınılması gereken, ancak kiraz, erik, hindistancevizi, kivi, portakal, çilek, greyfurt, kuru erik ve şeftali iyi seçeneklerdir. . Büyüyen bebeğinizin kemikleri için sadece kalsiyum içermezler, fakat çoğu seçenek düşük GI'dir. Yoğurt, süzme peynir ve süt sağlıklı seçimlerdir ve ölçülü dondurma tamamdır, ancak orta derecede bir GI gıda olarak kabul edilir.
Et, sosisli sandviç, domuz eti ve kuzu eti yemekten kaçının GI endeksinde yüksektir. Bunun yerine tavuk, morina ve pisi balığı, kabuklu deniz ürünleri ve hindi gibi beyaz balık türleri yiyin. Fasulye sağlıklı bir et alternatifidir ve çoğu barbunya fasulyesi, barbunya fasulyesi, mercimek ve börülce de dahil olmak üzere düşük GI'dir.
Gerekenler
glisemik besin indeksi