| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Ağırlık yönetimi |

Sağlığı ve Hastalıkları

Vejeteryanların Farklı Tipleri

Amerikan Diyetisyenler Birliği'ne göre dengeli bir vejetaryen beslenme, yaşamın her aşamasında insanlara iyi beslenmeyi sağlıyor. Bir vejeteryan, bir tür eti ortadan kaldıran bir kişiden, diyetinden etle ilgili ürünleri yiymeyen birine kadar birçok şey anlamına gelebilir. Et yemeden yeterli miktarda protein elde etmek için vejetaryenler tam proteinler veya tamamlanmamış proteinleri tüketirler. Tamamlayıcı proteinler vejetaryen diyetinde süt, soya ve yumurtalardan gelir. Eksik tamamlayıcı proteinler arasında mısır gevreği, süt, fasulye ve pilav ile yer fıstığı ezmeli ekmek yer almaktadır.

Yarı Vejetaryen

Yarı-vejetaryen bir sebze sadece ara sıra et yer veya sığır eti gibi bazı etleri elimden eder. Ulusal Sağlık Enstitüleri web sitesi Medline Plus'a göre. Bu sağlık, ahlaki veya dini nedenlerle olabilir. Yarı-vejetaryenlik, bazı insanların etsiz diyete geçişinin bir yoludur. Çeşitli ve dengeli bir besleyici gıda diyetini yiyen yarı vejetaryenler, diğer vejetaryenlik türleri ile ilgili besin eksiklikleri konusunda endişelenmek zorunda kalmazlar.

Lacto-Ovo Vejeteryan

Lakto-ovo vejeteryan hiçbir hayvan yemi içermez ancak süt ürünleri ve yumurta tüketiyor. Menüde et, kümes hayvanı, balık ve av eti bulunmamakta ve lakto-ovo vejeteryan diyetlerinde et suyuna bile izin verilmemektedir. Jelatin ve işlenmiş peynirli yiyecekler de dahil olmak üzere vejetaryen yiyeceklerde bulunan jelatin gibi hayvansal içeriklere dikkat edin. Et ürünleri diyetten çıkarıldıktan sonra Medline Plus, vejetaryenlerin eksiklikleri önlemek için bilinçli bir şekilde yeterli miktarda B12, D vitamini, riboflavin, demir, protein ve çinko tüketmeleri gerektiğine dikkat çekiyor.

Lacto-Vegetarian

A lakto-vejetaryen, yumurtaları elimine eden vejetaryen bir diyeti izler. Arizona Eyalet Üniversitesi'nde Beslenme Bölümü, lakto-vejetaryenler için değiştirilmiş bir ABD Hükümeti Besin Piramidini takip etmelerini tavsiye eder. 2002 tarihli “Beslenme Dergisi” nde yayımlanan bu piramit, 2 ila 3 çay kaşığı yağ, iki porsiyon fındık ve tohum, üç porsiyon süt, iki ila dört porsiyon, iki ila üç porsiyon yeşil yapraklı sebzeler, iki ila üç porsiyon fasulye ve protein, bir ila iki porsiyon meyve, bir ila iki porsiyon kurutulmuş meyve ve günlük altı ila 10 porsiyon tahıl. Ayrıca lakto-vejeteryanların B12 vitaminini takviye etmek için günlük porsiyon süt ürünleri ve günlük güçlendirilmiş kahvaltı gevrekleri tüketmelerini de tavsiye eder.

Vegan

Vejetaryen bir diyet et, yumurta, süt ve bal gibi tüm hayvansal ürünleri ortadan kaldırır. süt proteini kazein. Veganlar bu hayvansız paradigmayı tüm yaşam tarzlarına uygularlar ve deri ayakkabı almazlar ya da hayvansal içerikli güzellik ürünleri kullanmazlar. Arizona Eyalet Üniversitesi'nde Beslenme Bölümü tarafından önerilen vejetarlar için modifiye edilmiş besin piramidi, D vitamini, B12 vitamini ve kalsiyum takviyeleri ekler.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com