| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Ağırlık yönetimi |

Sağlığı ve Hastalıkları

Galaktoz Sınırlı Diyetler

Galaktozemi, galaktoz metabolizmasında bir enzim hatasıdır. Galaktoz basit bir şekerdir. Süt ürünlerinde bulunan laktoz, baskın galaktoz kaynağıdır. Galaktozemi kalıtsal bir hastalıktır ve her 60.000 Kafkas doğumundan birinde ortaya çıkar. Galaktozemili bir yenidoğan anne sütü veya formülü verilirse, belirtiler arasında kusma, sarılık, kilo alamama ve muhtemelen sepsis sayılabilir. Tanı konduktan sonra ömür boyu galaktoz içermeyen bir diyet uygulanmalıdır.

Komplikasyonlar

Galaktoz içermeyen bir diyetin ardından zararlı değildir. Ancak, süt ürünlerinde bulunan besinleri diğer gıdalardan aldığınızdan emin olmalısınız. Diyetinizde kalsiyum ve D vitamini bulunmalıdır. Galaktozemili hastalarda kalori ve protein vitamin ihtiyacı diğer bireylerle aynıdır. Bazı kişilerde komplikasyonlar olabilir. Bunlar arasında gelişimsel gecikmeler, özellikle kadınlarda konuşma, büyüme yetmezliği ve yumurtalık yetmezliği vardır.

Galaktoz İçeren Malzemeler

Galaktozeminiz varsa, galaktoz içeren tüm yiyeceklerden kaçınmanız gerekir. Kaçınılması gereken maddeler arasında tereyağı, kalsiyum kazeinat, yağsız süt, kuru süt, süt proteini, kazein veya peynir altı suyundan yapılan hidrolize protein, laktalbümin, süt ve süt katıları, organ etleri, sodyum kazeinat, peynir altı suyu ve peynir altı suyu katıları, ayran ve katılar, kazein, krema, laktoz, sütlü çikolata, peynir, ekşi krema ve yoğurt. "Süt içerebileceğini" söyleyen ürünlerden kaçının.

Önerilen Yiyecekler

Laktoz içeren içeriklerle hazırlanmamışlarsa, istediğiniz yiyecekleri yiyebilirsiniz. Süt olmayan kremalar, süt olmayan çırpılmış soslar, badem sütü, pirinç sütü, soya sütü, soya yoğurdu, soya peyniri, soya bazlı ekşi krema, soya dondurması, pirinç sütü dondurma ve badem sütü peyniri olabilir. Şerbet, meyve buzları ve jelatin yemek kabul edilebilir. Kahve, çay, sebze ve fındık ya da tohumlardan elde edilen yağlar da tavsiye edilir.

Kalsiyum ve D Vitamini Gıdaları

Galaktozeminiz varsa, diğer kalsiyum bakımından zengin ve D vitamini gıdalarını içine aldığınızdan emin olmanız gerekir. senin diyetin. Örnekler arasında sardalye, konserve somon, kalsiyum takviyeli soya peyniri, kabuklu deniz ürünleri, şalgam yeşili, lahana yeşili, lahana, kuru fasulye, brokoli, kalsiyum takviyeli portakal suyu ve soya sütü, karabiber pekmezi ve badem sayılabilir. Çok az sayıda besin doğal olarak iyi bir D vitamini kaynağıdır. Bunlar arasında balık karaciğer yağları ve yağlı balık eti bulunur. Soya sütü, tüketime hazır tahıl gevrekleri ve portakal suları D vitamini ile takviye edilebilir. Güneşe maruz kalmak D vitamini ihtiyacınızı karşılamanıza yardımcı olabilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com