| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Ağırlık yönetimi |

Sağlığı ve Hastalıkları

Hamilelikte Yiyemeyeceğiniz ve Besleyemediğiniz Yiyeceklerin Bir Listesi

Diyet, hem hamilelik sırasında hem de bebeğinizin sağlığında çok önemli bir rol oynar. Bu, ağzınıza ne soktuğunuzu ve istemediğinizi içerir. Hamilelik sırasında, fetüsünüzün büyümesini ve gelişmesini desteklemek için çeşitli besinler sağlayan sağlıklı bir diyet yapmanız gerekir. En az aynı derecede, düşürülmüş bağışıklık sisteminiz nedeniyle zarar verebilecek bazı yiyeceklerden de kaçınmalısınız. Hangi yiyeceklerin ekleneceğini veya kaçınılacağını bilmek, daha sağlıklı bir hamilelik sağlayabilir.

Ekmekler ve Tahıllar

Ekmekler ve tahıllar, iyi bir karbonhidrat ve lif kaynağıdır, ayrıca B vitaminleri, folik asit ve demirdir. Elyaf alımınızı artırmak için ekmek ve tahıl seçiminizin tamamını tam tahıllı yapın. Hamileyken yediğiniz her 1000 kalori için 14 gram lifi veya 2.000 kalorili bir diyette 28 gram lifi gerekir. Sağlıklı seçimler arasında tam tahıllı ekmekler, kahverengi pirinç, kepekli makarna ve kepekli tahıllar ve krakerler bulunur.

Meyve ve Sebzeler

Meyve ve sebzeler de iyi bir lif kaynağıdır ve A ve C vitaminleri sağlarlar. Besin alımınızı değiştirmek için hafta boyunca çeşitli meyveler ve sebzeler ekleyin. İyi seçenekler portakal, çilek, kavun, brokoli, ıspanak ve havuç içerir. Meyve ve sebzelerin çoğu hamile kaldıklarında yemek güvenli olsa da, pastörize edilmemiş meyve suyu ve çiğ lahanasından kaçınmanız gerekir. Pastörize edilmemiş meyve suyu mide bulantısı ve şiddetli kusma veya ishale neden olabilen bakteri E. coli içerebilir. Çiğ lahanayı yemek, ateş, kusma ve ishale neden olan salmonella zehirlenmesi riskinizi arttırır.

Proteinli Gıdalar

Et, kümes hayvanları, yumurta, fasulye, fındık ve tohumlar, hamilelik diyetinize sağlıklı katkılar sağlar. Protein sağlamanın yanı sıra, bu besinler aynı zamanda demir ve B-6 ve B-12 vitaminlerini de sağlarlar. Ancak marketten, jambon, tavuk veya deniz mahsulleri salatası gibi satın alınan et salataları, bakteri Listeria'nın potansiyel bir kaynağıdır. Bu bakteri hamilelik sırasında çok önemlidir, çünkü bebeğinizde ölü doğum, erken doğum veya hastalığa neden olabilir. Et salatalarını seviyorsanız, evde kendiniz yaparsanız daha güvenlidir.

Deniz Ürünleri Seçimleri

Deniz ürünleri, cenin büyümesini ve gelişimini ve proteini destekleyen bir omega-3 yağ asidi kaynağıdır. Ancak sadece karides, somon, pollock ve yayın balığı gibi düşük cıvalu balıkları yemelisiniz ve haftada en fazla 12 ons yemelisiniz. Albacore orkinos alımınızı haftada 6 onstan fazla ile sınırlandırmayın. Ayrıca köpek balığı, kılıç balığı, kral uskumru ve karo balığı gibi yüksek cıvalu balıklardan kaçınmanız gerekir. Yüksek miktarda cıva alımı bebeğinizin beynini ve sinir sistemi gelişimini etkiler. Bütün balıklar 145 derece Fahrenhayt'a kadar pişirilmelidir. Suşi ve çiğ istiridye dahil az pişmiş veya çiğ deniz mahsulleri, size veya bebeğinize zarar verebilecek bakteri veya parazitler içerebilir. Ham kabuklu deniz hayvanları özellikle endişe vericidir çünkü ölümcül olabilen Vibrio bakterileri içerebilir.

Süt Ürünleri

Süt ürünleri, önemli bir kalsiyum ve D vitamini kaynağıdır. İyi seçenekler arasında az yağlı veya yağsız süt bulunur. yoğurt ve kaşar gibi az yağlı sert peynir. Hamileyken pastörize edilmemiş süt içmemelisiniz çünkü içerdiği Campylobacter, E. coli, Listeria veya salmonella içerebilir. Brie, beyaz peynir veya queso fresk gibi yumuşak peynirler pastörize edilmemiş sütle yapılır ve hamilelik sırasında da kaçınılmalıdır.

Tatlı Davranışları

Hamileyken tatlı dişlerinizi şımartmanız tamam, ama ılımlılık. Kek, kurabiye ve şeker gibi yiyecekler kalori sağlar, ancak çok az besin değeri sunar. Kendi kurabiye veya kekinizi pişirmeyi seviyorsanız, kaseyi veya kaşığı yalamaktan kaçının. Çiğ hamur ve meyilli, potansiyel olarak bir salmonella kaynağı olabilecek çiğ yumurtalar içerir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com