"Her şeye ılımlılık" deyince, meyve söz konusu olduğunda kesinlikle haklıydı. Vitamin, mineral, antioksidan, su ve lif yüklü meyve, sağlığın korunmasında önemli rol oynar. Harvard Halk Sağlığı Okulu, düzenli olarak meyve yemeniz durumunda, kalp hastalığı, bazı kanserler ve hatta görme kaybı riskinizi azaltabileceğini söylüyor. Bununla birlikte, bazı sağlık koşullarınız varsa çok fazla meyve tüketmeniz de olumsuz bir etkiye neden olabilir.
Fazla Enerji
Kilonuzla ilgileniyorsanız, çok fazla meyve tüketmeniz kilo almanıza veya engellemenize katkıda bulunabilir. kilo kaybı. Meyve, et, yağ ve tahıl gibi diğer gruplara göre düşük kalorili bir yemektir, ancak yine de enerji içerir. Amerikan Diyet Birliği'nin, düşük kalorili yiyeceklerin bile vücudunuzun ihtiyaç duyduğundan daha fazla kalori almanız durumunda toplayabildiğini söylüyor. Kilonuzu izliyorsanız, meyvelerin tamamından daha yoğun miktarda şeker ve kalori içeren ve fazla tüketilmesi daha kolay olan meyve suları ve kuru meyvelere dikkat edin. Meyve suları, iştah kontrolünü destekleyen liflerden de yoksun olma eğilimindedir.
Yerinden Edilmiş Besinler
Meyveler çeşitli besinler içermekle birlikte, sağlık için gereken tüm besin maddelerine sahip değillerdir. Karbonhidrat bakımından zengin yiyecekler olarak meyveler, et, fındık ve baklagiller gibi diğer yiyecek gruplarının sağladığı esansiyel yağ asitleri ve amino asitlerden yoksundur. Meyveler ayrıca kalsiyum, hem demir ve selenyum gibi bazı minerallerde de eksiktir. Meyve çeşitli bir diyetin parçası olduğunda, bu bir problem değildir. Ancak meyveyi sürekli olarak diğer sağlıklı gıdalar pahasına doldurursanız, bazı temel besin maddelerinde eksik olabilirsiniz.
GI Discomfort
Kendinizi çilekli bir yama ile doldurduysanız veya birkaç yemek yerseniz çok fazla kuru erik, çok fazla meyvenin sindirim sistemine zarar verebileceğini ilk elden öğrenmiş olabilirsin. Meyveler, büyük miktarlarda yenilirse, “The New York Times” uyarıları adlı 2013 tarihli bir makalede gastrointestinal rahatsızlığa neden olabilecek lif içerir. Meyveye aşırı düşerseniz, şişkinlik, kramp, gaz ve gevşek dışkı ile karşılaşabilirsiniz. Bu risklerden kaçınmak için, halihazırda düşük lifli bir diyet uygularsanız, meyveler dahil, lif bakımından zengin yiyecekler alımınızı kademeli olarak artırın ve tüm gıda gruplarının orta düzeyde alımını hedefleyin.
Yüksek Kan Şekeri
Amerikan Diyabet Derneği, Tip 2 diyabetli veya diyabetli kişilerin meyvelerin yemek planının bir parçası olarak tüketilmesi gereken bir karbonhidrat kaynağı olduğunu bilmeleri gerekir. Meyvelerdeki doğal şekerler, sindirildiğinde glikoza dönüşür ve makarna, tatlılar ve diğer karbonhidrat bakımından zengin gıdalar gibi, yemekten sonra kan şekeri seviyesini yükseltir. Düşük yağlı süt, yağsız et veya yumurta gibi protein yönünden zengin yiyeceklerle meyve yemek bu etkilerin en aza indirilmesine yardımcı olabilir. Sınırsız meyve alımı, özellikle kendi başına, yüksek kan şekeri seviyelerine neden olabilir. Tip 2 diyabetiniz varsa, her gün ne kadar meyve tüketmeniz gerektiğine dair kişiselleştirilmiş kılavuzlar için onaylı bir diyabet eğitimcisi ile görüşün.
Öneriler
USDA Gıda Rehberi Piramidi, meyve alımı konusunda diyet rehberliği sunar. Önerilen meyve miktarları çoğu yetişkin için günde 1-1 /2 ila 2 su bardağı veya 2 ila 4 porsiyon arasında değişmektedir. Bir porsiyon, küçük bir portakal veya elma, 1 su bardağı doğranmış meyve veya 1/2 su bardağı yüzde 100 meyve suyu veya kuru meyve gibi yaklaşık bir bütün meyveye eşittir. Azami fayda için, çeşitli meyveler ve sebzeler, kepekli tahıllar, sağlıklı yağ kaynakları ve yağsız protein yönünden zengin besinler gibi diğer sağlıklı yiyecekleri hedefleyin. Diğer bütün yiyecekler gibi, her bir meyve çeşidi, besinsel özelliklerin benzersiz bir karışımını sağlar.
, , ] ]