|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Ağırlık yönetimi
Sağlığı ve Hastalıkları

Pitta için Ayurveda Diyet

Ayurveda olarak bilinen Hint tıbbı, 9. yüzyıla dayanmaktadır. Temelde beden ve kişilik tipleri olan üç doshas - pitta, vata ve kapha - ana hatlarıyla. Ayurveda, her birini dengelemek için yaşamanın ve yemek yemenin yollarını belirler; diyet, dengeli kalmanın en önemli yollarından birini temsil eder. Pitta doshasına sahip kişiler, orta yapılara sahip olma eğilimindedir. Onların kişilikleri yoğun hırs ve öz disiplin ile işaretlenir. Vatalar daha küçük karelere sahip olma eğilimindedir; heyecanlılar, çabuk öğrenirler ve en kısa zamanda unuturlar. Kaphas'ın daha büyük çerçeveleri ve rahat kişilikleri var. Pittaların iştahı büyüktür, ancak düzenli yemek yediğinizden ve aşırı yemekten kaçındığından emin olmalısınız. Bir pide dosha varsa, Ayurveda hafif, tuzlu, ekşi veya baharatlı yiyecekleri atlamanızı ve bunun yerine ağır, yağlı ve soğuk yiyecekleri tercih etmenizi tavsiye eder.

Meyve ve Sebzeler

Pide dosha varsa, İncir, kırmızı ve mor üzüm, armut ve ananas gibi tatlı meyveler yemeye çalışın. Ayurveda diyeti, ravent, greyfurt, kızılcık, kiraz ve muz gibi ekşi meyvelerden uzak durmayı önerir. Elma, kiraz veya portakal gibi bazı meyveler, meyvelerin olgunluğuna veya alt türüne bağlı olarak tatlı veya ekşi tadabilir. Bu koşullarda, en iyi kararınızı kullanın. Bir meyve ekşi tadı varsa, onu yemeyin. Tadı tatlıysa, dosha'nızı dengelemenize yardımcı olabilir. Sebzeler için, tatlı ve acı tatlara tutun. Enginar, brokoli, havuç, ıspanak dışındaki yeşil yaprakları ve mantarları deneyin. Sarımsak, acı biber, çiğ soğan veya turp gibi keskin bir tadı veya kokusu olan sebzelerden kaçının. Baharatlı yiyecekler pide dengesini bozabilir.

Tahıllar ve Fasulye

Tahıl seçerken, pide dengesini denemek için tam buğday ekmeği, arpa, yulaf, kamut ve amaranth arayın. Granola, kraker ve kinoa da iyi seçenekler sunar. Kahverengi pirinç ve karabuğday gibi tahıllardan uzak durmaya çalışın. Fasulyeye gelince, Ayurveda tıbbı pita doshas için donanma, pesto ve soya fasulyesi önerir. Diğer faydalı soya ürünleri, soya sütü ve peynirdir. Keskin soya sosu veya miso uzak durun. Ayrıca denge için, polenta, mısır, çavdar ve darıdan uzak durmaya çalışın.

Hayvansal Ürünler

Pide doshas olan birçok kişi meyve ve çiğ sebzelere odaklanan vejetaryen bir diyete iyi yanıt verir. Ancak, Ayurveda, hayvansal ürünleri yerseniz çoğunlukla beyaz tavuk, hindi ve tatlı su balıkları yemenizi önerir. Geyik eti, tavşan ve bufalo diğer seçenekleri temsil eder. Sığır eti, somon, sardalye, karides hariç deniz ürünleri ve kara etten uzak durun. Yumurta yersen, sadece beyazı ye. Peynir gelince, yumuşak peynir ve tuzsuz tereyağına yapıştırın. Paketlenmiş yoğurt, ekşi krema ve ayrantan kaçının.

Ekstralar

Fındık ve tohumlar protein sağlar ve hoş bir aperatif yapabilir. Ayurveda, pide doshas'ın tuzsuz, soyulmuş badem, balkabağı ve ayçiçeği tohumlarına yapışmasını tavsiye ederken çam fıstığı, yer fıstığı, antep fıstığı ve ceviz gibi diğer pek çok fındıktan kaçınır. Tuzsuz patlamış mısır sağlıklı bir atıştırmalık yapar. Yemeklik yağ için zeytin, kanola, çuha çiçeği ve ayçiçeği yağı ile deneme deneyin. Mısır yağından kaçının. Kuru cildi nemlendirmek için hindistancevizi veya avokado yağı deneyin, ancak yutmaktan kaçının. Ayurveda ayrıca taze fesleğen ve zencefil, nane, maydanoz, nane, vanilya ve zerdeçal içeren pide için daha ağır baharatlar önerir. Haşhaş tohumu, biberiye, adaçayı ve tuz gibi hafif baharatlardan kaçının.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır