Candidiasis, patojen maya Candida albicans'ın neden olduğu bir durumdur. Candida enfeksiyonları potansiyel olarak tehlikelidir ve Candida normal bir maya durumundan vücudu istila eden bulaşıcı bir mantar şekline geçtiğinde ortaya çıkar. Bazı gıdalar, bu gıdalarda bulunan yüksek şeker içeriği nedeniyle rafine ve işlenmiş gıdaların mevcut Candida durumunu kötüleştirir. Candida enfeksiyonuyla mücadele ederken şeker alımını kısıtlamak ve alerjenik yiyecekleri ve uyarıcı maddeleri diyetten çıkarmak önemlidir.
İşlenmiş ve Rafine Edilmiş Yiyecekler
İşlenmiş, paketlenmiş gıdalar Candida enfeksiyonu sırasında yenmemelidir. Bu besinler genellikle şeker, maya ve mayanın çoğalmasını teşvik edebilecek diğer maddeler bakımından zengindir. Yaban turpu, mayonez, ketçap ve tat gibi baharatları kullanmayın. Ürünün maltoz, dekstroz, sakaroz ve maltodekstrin gibi gizli şekerler içermediğini belirlemek için gıda etiketlerini okuyun. "Alternatif Tıp: Tanımlayıcı Rehber" kitabında da belirtildiği gibi Dr. Leyardia Black, şekerin çeşitli şekillerde kullanılmaması gerektiğini önermektedir. Buna pekmez, bal, akçaağaç şurubu, fruktoz, meyve suları, meyveler, süt ürünleri ve nişastalı sebzeler hariç çoğu meyve dahildir. Kabul edilen diyet önerileri meyveleri elma ve çilek gibi düşük glisemik türlerle sınırlamak ve günde iki meyvenin alımını sınırlamaktır. Akupunktur uzmanı ve psikolog Jacqueline Young'a göre, tüm meyveler ilk haftada elimine edilmeli ve ancak o zaman ılımlı miktarda meyve yenebilmelidir. Tatlı meyve çeşitlerinden, kurutulmuş meyvelerden ve tüm turunçgillerden kaçının. Nişastalı karbonhidratlar hızla kandaki şekere dönüşür ve diyetten çıkarılmalıdır. Buna patates, pancar, bezelye ve havuç dahildir.
Küf ve Maya İçeren Gıdalar
"Alternatif Tıp: Kesin Rehber" adlı kitaba göre, maya ve fermente ürünler içeren tüm yiyecekler yenmemelidir . Bu, gizli gıda hassasiyetlerine ve maya ile ilgili aktivitelere karşılık gelir. Maya, bisküvi, kek ve soya sosu, sirke ve salamura gıdalar gibi fermente gıdalar içeren ekmekleri yemeyin. Küf içeren yiyecekleri diyetten çıkarın. Buna yaşlı peynir, ekmek ve mantar dahildir. Artıklar yemeyin, çünkü uygun şekilde soğutulmamışlarsa kalıp artıklarda büyüyebilir. Mantarların çoğalmasına neden olabilecek küfler içeren yer fıstığı, ceviz ve antep fıstığı yemekten kaçının.
Katkı Maddeli Yiyecekler
Kimyasal katkı maddeleri, stabilizatörler, renklendirici ajanlar, suni gıda renkleri içeren yiyecekleri yemeyin ve koruyucular. Tüm yapay tatlandırıcıları diyetten çıkarın. Bu yiyecekler Candida'nın aşırı büyümesine yatkınlığı etkiler, vücudun detoksifikasyon ve eliminasyon sistemlerini aşırı yükler, bulaşıcı organizmaların hastalığı indükleyebilme yeteneğine bağlı gen ekspresyonunu değiştirir ve bağışıklık sisteminin doğal savunma mekanizmalarını azaltır. İşlenmiş ve öğlen etleri genellikle kanserli koruyucu sodyum nitrat içerir ve diyetten tamamen çıkarılmalıdır. Bu domuz rostosu, sosis ve frankfurters içerir. Aynı notta, yalnızca az miktarda antibiyotik veya yapay hormon içeren organik et ve süt ürünlerini tüketin.
, , ] ]