| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Ağırlık yönetimi |

Sağlığı ve Hastalıkları

5 Temel Sağlıklı Beslenme Çeşitleri

Sağlıklı beslenmeye gelince, herkesin tavsiyesi var gibi görünüyor. Et ye, et yemeyin. Buğday ye, buğday yemeyin. Ancak sağlıklı beslenme, en katı diyeti kimin izleyebileceği veya en çok kendilerini mahrum bırakabileceği ile ilgili değildir, ruh halinizi ve enerjinizi artıran ve vücudunuza sağlıklı kalması için ihtiyaç duyduğu besin maddelerini veren yiyeceklerle ilgilidir. Temelleri yemekle ilgili: meyveler, sebzeler, tahıllar, proteinli yiyecekler ve mandıra

Herkes İçin Meyveler

Meyvelerin kalorileri ve yağları düşük, A ve C vitaminleri, potasyum, folat kaynakları iyi ve lif. Meyveyi diyetinizin düzenli bir parçası haline getirmek kalp hastalığı, kanser, Tip 2 diyabet ve obezite riskinizi düşürebilir. ABD Tarım Bakanlığı MyPlate, 2000 kalorili bir diyet için günde 2 bardak meyveye ihtiyacınız olduğunu söylüyor. Çoğunlukla lif için bütün meyveleri ekleyin ve besin alımınızı değiştirmek için hafta boyunca meyve seçimlerinizi değiştirin.

Sebzeler: Besinlerdeki Zenginler

Meyveler gibi sebzeler de kalorileri düşük, yağları zengin ve zengindir. iyi sağlık için ihtiyacınız olan besinler. Sebzeleri yemek de kronik hastalık riskinizi azaltır. Düşük kalorili bir yiyecek olarak, sebzeler de kalori üzerinde kapak tutmanıza yardımcı olur, bu da daha sağlıklı bir kilo almanızı ve korumanızı kolaylaştırabilir. 2000 kalorili bir diyette günde 2 1/2 su bardağı sebze tüketmelisiniz. Günlük meyve ve sebze gereksinimlerinizi karşılamanıza yardımcı olmak için, USDA'nın MyPlate'i tabağınızın yarısını meyve ve sebzelerle doldurmanızı önerir.

Tahıl Yapın

Tahıllar, pirinç, buğday, arpa veya diğer hububat ve yemeye hazır tahıl, ekmek veya makarna gibi yiyecekleri içerir. Daha iyi sağlık için, tahıl seçimlerinizin en az yarısı tam tahıl olmalıdır. Daha fazla kepekli tahıl yiyen insanlar düşük kalp hastalığı ve kanser oranlarına sahiptir ve kilolarını yönetmek için daha kolay zaman geçirirler. 2.000 kalorili bir diyette günde en az yarım tam tahıl bulunan 6 ons tahıl almalısınız, burada 1 ons bir dilim ekmeğe veya 1/2 fincan pişmiş pilav'a eşit.

Protein Gıdalar: Et ve Fasulye

Et ve fasulyeye ek olarak, proteinli yiyecekler arasında yumurta, soya ürünleri, fındık ve tohumlar bulunur. Proteinli yiyecekler protein, demir, B vitaminleri, E vitamini, magnezyum ve çinko kaynağıdır. Diyetinizin beslenme kalitesini arttırmak için hafta boyunca çeşitli protein kaynakları yemeyi denemeli ve et seçimlerinizin doymuş yağ alımınızı sınırlamak için zayıf olduğundan emin olmalısınız. Ek olarak, diyetinizdeki omega-3 yağ asitlerini artırmak için haftada iki porsiyon deniz ürünü hedeflemelisiniz, bu da kalp hastalığı riskinizi azaltmanıza yardımcı olabilir. 2000 kalorili bir diyetle günde 5 1/2 ons proteinli yiyecek alabilirsiniz.

Güçlü Kemikler İçin Süt

Kalsiyum ve D vitamini kaynağı olarak süt ürünleri kemik sağlığı için önemlidir. . Süt yemek seçenekleri arasında az yağlı veya yağsız süt, yoğurt, peynir ve kalsiyum takviyeli soya sütü bulunur. 2.000 kalorili bir diyetteki yetişkinler günde 3 bardak süt ürününü hedeflemelidir, biri 1 bardak süt, yoğurt veya soya sütü veya 1 1/2 ons sert peynir eşliğinde servis yapmalıdır.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com