|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Ağırlık yönetimi
Sağlığı ve Hastalıkları

Tam Tahıllı Ekmek ve Böbrek Yetmezliği

Böbrekleriniz, vücudunuzdaki sodyum, potasyum, kalsiyum ve fosfor gibi mineralleri idrarınıza salınması için vücudunuzdan ayıran başlıca filtrasyon sistemlerinden ikisidir. Bununla birlikte, böbrek yetmezliği yaşarsanız, bu organlar artık bu mineralleri etkili şekilde çıkaramazlar. Böbrek yetmezliği aşamasına bağlı olarak doktorunuz, yediğiniz tam tahıl miktarını azaltmayı da içerebilecek diyet değişiklikleri önerebilir.

Fosfor ve Böbrek Yetmezliği

Böbrek hastalığınız varsa doktorunuz önerebilir fosfor alımınızı günde 800 ila 1000 mg ile sınırlandırın. Bununla birlikte, çoğu insan günde bu miktarda fosforu iki katına çıkarır - 1.600 ila 2.000 mg. Tam tahıllı ekmek, fosforlu bir besindir. Doktorunuz tam tahıllı yiyeceklerden kaçınılmasını veya 1/2 dilim ekmek gibi daha küçük porsiyon boyutlarında sınırlandırılmasını önerebilir.

Alternatif Seçenekler

Diyetinizde tam tahıllı ekmekten kaçınmanız gerekiyorsa, diğer diyet seçeneklerini araştırmak isteyebilir. Düşük fosforlu tahıl alternatifleri arasında beyaz ekmekler, simitler, akşam yemeği ruloları, İngiliz çöreği ve kruvasanlar bulunur. Birçok solgun diyet savunucuları rafine tahıllardan veya karbonhidrat diyetlerinden kaçınmakla birlikte, böbrek yetmezliğiniz olduğunda karbonhidratlara ihtiyacınız vardır. Karbonhidratlar bir enerji kaynağıdır ve kendinizi yorgun hissetmekten alıkoyacaktır.

Böbrek Yetmezliği ve Diyabet

Diyabet ve böbrek yetmezliğiniz olduğunda, dengeli bir diyet sürdürmek önemlidir, özellikle de karbonhidrat kaynaklarını tüketmek söz konusu olduğunda. Böbrek yetmezliğinizden önce diyabet geçirdiyseniz, doktorunuz muhtemelen tam tahıllı karbonhidrat kaynaklarını yemeyi önerdi, çünkü kan şekeri salınımına rafine tahıl kaynaklarından daha az olma ihtimalleri daha düşüktü. Böbrek yetmezliği ve diyabet için bir diyete geçtiğinizde, rafine tahılları nasıl yediğinizin insülin dozlarında nasıl bir değişiklik gerektirebileceği ve nasıl yediğiniz konusunda doktorunuzla konuşun.

Sağlıklı Kalmak

Diyetinizi değiştirirken, Doktorunuz, bazı yiyecekleri yerken ne hissettiğinizi kaydetmek için bir yiyecek günlüğü tutmasını önerebilir. Ayrıca, aldığınız ilaçları ve ne yediğinizi etkileyebileceğinden kilonuzdaki değişiklikleri gözlemleyin. Enerji seviyeleriniz düşmeye başlarsa, doktorunuz tahıllar dahil olmak üzere her gün yemek yiyebileceğiniz karbonhidrat miktarını ayarlayabilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır