| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Ağırlık yönetimi |

Sağlığı ve Hastalıkları

Dengeli Oksitleyici Diyet

Dengeli oksitleyici, vücudunuzun enerjiye harcadığınız şekerleri ve karbonhidratları metabolize etme yeteneğini ifade eden bir terimdir. Tanımlanmış üç oksitleyici türü vardır; karbonhidratları hızlı bir şekilde metabolize eden, ancak hemen tüketdikleri enerjiyi yakanlar; karbonhidratları yavaşça metabolize edenler, bu nedenle enerjiyi kolayca yağ şeklinde depolayabilenler; ve karbonhidratları yakma ve saklama yetenekleri bakımından dengeli olanlar. Dengeli bir oksitleyici iseniz, belli bir şekilde yemelisiniz, ancak günlük ihtiyacınız olan tüm besinleri aldığınızdan emin olmak için herhangi bir diyet planına başlamadan önce doktorunuzla konuşmayı unutmayın.

Oksidasyon Tipinizi Seçme

Hızlı, yavaş ve dengeli oksidasyon kavramı, bir anketi yanıtlayarak türünüzü belirleyebileceğinizi belirten tanınmış antrenör ve fitness uzmanı Jilian Michaels'den geliyor. Dengeli oksitleyicilerin yüzde 40 karbonhidrat, yüzde 30 protein ve yüzde 30 yağ içeren bir diyet yemelerini önerir. Bu diyet, vücutta yağ olarak depolanmaları için zaman vermeden, zamanında alınan kalorileri yakmanıza yardımcı olur.

Sağlık ve zindeliği düşünmek için Michaels'ın ortaya koyduğu kavramlardan biri Vücudunuzun kendine özgü metabolizmasına bağlı olarak karbonhidrat, yağ ve protein çeşitlerini özelleştirebilirsiniz. Dengeli oksitleyiciler olarak tanımlanan kişilerin, Bölge Diyetleri gibi bu yiyecek türlerini dengeleyen diyetlerde sıklıkla başarılı olduklarını belirtiyor.

Purines ve Proteinler

Dengeli oksitleyiciler olarak tanımlanan kişiler için Michaels yemek yemeyi tavsiye ediyor Daha önce sözü edilen, ancak yüksek yağlı ve yüksek saflıktaki proteinlerin yanı sıra düşük yağlı ve düşük saflıktaki yiyecekleri içeren yiyeceklerin oranları, vücutları bu iki tip proteini hızlı ya da yavaş oksitleyicilerden farklı şekilde metabolize eder. Bu düşük-purine proteinli yiyeceklerin bazıları yayın balığı ve diğer deniz ürünlerini içerir. Yüksek saflıkta besinler arasında kırmızı et ve kümes hayvanlarından elde edilen kara et bulunmaktadır.

Karbonhidratlar

Dengeli bir oksitleyici iseniz, yüksek glisemik gibi metabolize edilmesi kolay şekerlerle dolu karbonhidratlardan uzak durmalısınız. yiyecekleri ve işlenmiş tahıl ve şekerleri indeksleyin. Kahverengi pirinç, kepekli ekmek ve düşük nişasta içeren sebzeler ile yapıştırın. Bol miktarda koyu yeşil yapraklı sebzeler yemeli ve bol miktarda öğütücü tahıl ve patateslerde bulunanlar gibi kompleks karbonhidratlar içermelidir.

Yağlar ve Yağlar

Dengeli oksitleyici diyetinizin kalan yüzde 30'u Tohum ve kuruyemiş gibi yiyeceklerde bulunan iyi yağlar şeklinde. Düşük kaliteli etlerde ve aşırı işlenmiş yiyeceklerde bulunan yağ türlerini en aza indirmeye çalışın. Sızma zeytinyağı ve hindistancevizi yağı lehine, yüksek yağda pişirme yağından kurtulun.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com