Yaşam kalitesi, insanların iyilik hissini tanımlamak için kullanılan bir ifadedir. İnsanların sahip olmayı arzu ettiği bir şeydir ve ölçülmesi kolay olmasa da, kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak yaşam kalitesine sahip olduğunuzu bilirsiniz. Spor, yaşam kalitenize önemli bir katkı sağlayabilir ve sayısız akademik çalışma fiziksel ve zihinsel sağlığı, sosyal yaşamı ve yaşam fırsatlarını etkileyebileceğini göstermektedir.
Egzersiz Etkisi
Batı toplumu birçok sağlıkla karşı karşıya yaşam kalitesini etkileyen konular. Bunlar öncelikle kardiyovasküler hastalık, obezite ve diyabet. ABD Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanlığı, egzersizin bunların önlenmesinde önemli bir rol oynadığını belirtmektedir. Tip II diyabet, yerleşik bir yaşam tarzı ile ilişkilidir ve şişmanlık, inme riskini de içeren bir dizi sağlık sorununa yol açmaktadır. I. Thune ve A.S. Furberg ayrıca egzersiz eksikliği ile kolon kanseri arasında olası bir bağlantı olduğunu da gösteriyor.
Kendini Daha İyi Hissetmek
Hastalık Kontrol Merkezleri tarafından yapılan bir araştırma, sporun ve egzersizin senin üzerinde nasıl etkili olabileceğini gösteriyor. günlük hayatınızı hissedin. Çalışmanın sonuçları, haftanın çoğu günü günlük 30 dakikalık ılımlı egzersiz veya haftanın en az üç gününde 20 dakikalık yoğun egzersiz önerisine dayanmaktadır. 175.850 yetişkinin araştırması, önerilen kurallara göre egzersiz yaparsanız, egzersiz yapmayan bir kişiye kıyasla fiziksel ve zihinsel olarak sağlıklı hissettiğinizde iki kat daha fazla gününüz olduğunu ortaya çıkarır.
Komşularla Tanışın
Spor, sadece egzersiz yapmaktan çok daha fazlasıdır; insanlarla tanışmak için bir fırsat. Yalnızlık, yaşam kalitesini azaltır ve İngiltere'de sosyal etkileşim ve sağlık arasındaki ilişki üzerine yapılan araştırmalar, iyi sosyal ağlara sahip insanların daha mutlu ve sağlıklı, daha uzun yaşadıklarını ve daha az kalp hastalığı riski altında olduklarını göstermektedir. Sporun sosyal faydası, zihinsel sağlığa olan faydalarıyla da güçlü bir bağa sahiptir. Sporun depresyon, anksiyete, ruh hali ve özgüvenini etkilediği düşünülmektedir. Siyasi, ırksal veya dini bölünmelerin olduğu topluluklarda, spor insanları bir araya getirebilir ve sosyal olarak dengeleyici bir etkiye sahip olabilir. Serebral palsili sporcuların yaptığı bir araştırma, sporcuların çoğunun sporun yaşam kalitesi, aile yaşamı, sosyal yaşam ve fiziksel sağlık üzerinde güçlü bir etkisi olduğuna inandığını ortaya koydu. Spor, kalp krizi ve felç geçiren veya sürekli yorgunluk hissi yaratan kronik sağlık koşullarına sahip kişiler üzerinde aynı etkiye sahip olabilir. Aynı zamanda, yaşlanmanın zorlukları ile karşı karşıya kalan insanların yaşamlarını da artırabilir, onları genç kalpli tutar. Sporcuların sakatlıktan geri dönmelerine yardımcı olabilir.
, , ] ]