Diyabetinizi yönetirken, meyve veya sebzeyi yemek her zaman meyve suyunu içmekten iyidir. Fakat bu, suyunuzu tamamen tüketmeyeceğiniz anlamına gelmez, özellikle de kendiniz yaptığınız yüzde 100 meyve suyuysanız. Yediğiniz her şeyde olduğu gibi, anahtar tükettiğiniz miktarı kontrol etmektir. Taze meyve suyunun diyet planınıza nasıl uyduğunu tartışmak için diyetisyeninize danışın.
Taze Meyve Suyu Sayımı
Şeker hastalığı olan kişilerde meyve suyu içmenin en büyük endişesi, konsantre bir kalori ve karbonhidrat kaynağı olmasıdır. Ayrıca, sindirimi yavaşlatan veya şeker emilimini azaltan lifiniz de yok. Amerikan Diyabet Derneği, meyve suyu içtiğinizde, herhangi bir şeker içermeyen yüzde 100 meyve veya sebze suyu olduğundan emin olmanızı önerir. Başvuru için, 4 onsluk bir meyve suyunun bir kısmı ortalama 15 gram karbonhidrata sahiptir ve aynı porsiyon sebze suyunun ortalama 5 gram karbonhidratı vardır.
Düşük Şekerli Sebze Suyu Komboları
Tüm şekersiz taze meyve suyundan aradığınız beslenmeyi almak için, meyve suyunuzu hazırlarken taze sebzelerle yapışmasını sağlayın. Nispeten düşük şekerli iyi bir kombinasyon salatalık ve kerevizli havuç içerebilir. Ya da taze yeşil meyve suyunu seviyorsanız, ıspanağı ve lahanayı domates ile deneyin. Kendi meyve suyunuzu hazırlamanın güzel tarafı, meyve suyunuzda kalan hamurun bir kısmını bir miktar lif sağlayan ve yavaş sindirime yardımcı olabilecek meyve suyuna ekleyebilmenizdir.
Meyve ve Sebze Kombinleri
Çok fazla şekersiz tatlılık elde etmek için, meyve ve sebze suyu kombinasyonları oluşturabilirsiniz. Örneğin, meyve suyu armutları salatalık ve kereviz ile. Veya başka bir düşük şekerli taze meyve suyu seçeneği, portakal, havuç ve domates içerebilir. Granny Smith elmaları havuç, pancar ve limonla tazeleyici bir kombinasyon oluşturur. Tazelik ve kalite için, sadece 4 ons ila 8 ons arasında olması gereken, içmeyi planladığınız miktarda meyve suyu alın. Bu miktar yaklaşık 15 ila 30 gram karbonhidrat içerir.
Taze Meyve Suyu ve Gıda Güvenliği
Taze meyve suyu, markette satın aldığınız meyve suyu gibi pastörize edilmez ve üründeki herhangi bir bakteri bulaştırabilir "the juice and cause illness.", 3, [[Riskinizi azaltmak için, meyve suyundan önce tüm ürünleri iyice yıkayın ve meyve suyu ekipmanınızı işiniz bittiğinde iyice temizlediğinizden emin olun. Herhangi bir potansiyel bakteri yok etmek için suyunuzu içmeden önce de kaynatın. Şeker hastasıysanız ve hamileyseniz veya bağışıklık sisteminiz zayıfsa, taze meyve suyu içmemelisiniz.