| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Ağırlık yönetimi |

Sağlığı ve Hastalıkları

Gıda Katkı Maddeleri Kullanmanın Dezavantajları

Gıda katkı maddeleri çok faydalı bir amaca hizmet eder: Yiyeceklerin daha uzun süre dayanmasını sağlar ve lezzetini, dokusunu ve rengini korur. Bazı katkı maddeleri, yemeğin yaşlandıkça yok olmaması için yemeğin orijinal besin değerini korumasına yardımcı olur. Bununla birlikte, gıda katkı maddelerinin sağladığı birçok fayda, aynı zamanda çok sayıda dezavantaja da sahiptir.

Alerjilere Neden Olabilir

Bazı katkı maddeleri alerjik reaksiyonlara neden olabilir. En yaygın kullanılan iki yapay renk - Kırmızı 40 ve Sarı 5 - aynı zamanda alerjiye benzer reaksiyonlara ve aşırı duyarlılığa neden olabilecek en olası katkı maddeleridir. Ayrıca bazı çocuklarda hiperaktiviteye neden olabilirler. Kırmızı 40 ve Sarı 5, evcil hayvan yemi ve sosislerinden soda, şeker ve hamur işlerine kadar her alanda yaygın olarak kullanılmaktadır. Bazı insanlarda alerjik reaksiyonlara neden olduğu bilinen diğer gıda katkı maddeleri yapay renklendirici karmin, kitre zamkı ve sodyum benzoatı içerir.

Kanser Riski

FDA'nın konumu, pazar tehlikelidir. Kamuoyu Bilim Merkezi gibi küçük çalışmalar ve kuruluşlar aynı fikirde değil. En tartışmalı katkı maddesi, diyet soda, sakız ve bazı tatlıları tatlandırmak için kullanılan yapay tatlandırıcı aspartamdır. Bazı küçük çalışmalarda, aspartam tüketen sıçanlar kanser geliştirmiştir. Kansere neden olabilecek - veya hayvanlarda kansere neden olduğu gösterilmiş olan - diğer katkı maddelerini Mavi 1 ve 2, Sarı 5 ve 6, antioksidan bütillenmiş hidroksianisol, yapay tatlandırıcılar siklamat ve asesülfam-K ve anti-topaklanma ajanı renklendirmelerini içerir bromat. Gıdalarda bulunan bu katkı maddelerinin miktarının herhangi bir zarara yol açmayacak kadar küçük olması muhtemeldir. Bununla birlikte, uzun vadede ne olacağını söylemek zor.

Onlar Gözü Kandırdılar

Yiyeceklerin zevkinin büyük kısmı göründüğü gibi geliyor. Sorun, yiyeceklerin bir kısmını dondurabileceğiniz veya işleyebildiğiniz zaman orijinal renklerini yitirmeleridir. Ürünü daha cazip hale getirmek için üreticiler bazen renklendirici ekler. Örneğin, Florida portakalları bazen daha parlak görünmelerini sağlamak için eklenmiş Citrus Red 2 yapay renklendirmelere sahiptir. Bazı meyveli içecekler de önceden pişirilmiş etler, soya sosu ve hatta bira gibi gıda renklerinden yararlanır. Parlak renkler, daha sağlıklı bir şeyler yediğinize inanmanıza neden olabilir, gerçekte ise, şekerli dolgulu meyve suyu içiyor olabilirsiniz. Satın almadan önce bir ürünün besin içeriğini görmek için her zaman etiketleri kontrol edin.

Gerçek Bileşenleri Değiştirirler

Lezzet arttırıcı monosodyum glutamat veya MSG, içinde kullanıldığı yiyeceklerin tadını çıkarmaya yardımcı olur Bununla ilgili sorun, üreticilerin asıl bileşenin miktarını azaltabilmeleri ve nihai üründe aynı güçlü tada sahip olmalarıdır. Bu yüzden bir kutu tavuk çorbası çok az tavuk içerebilir ve bir portakal suyu kokteyli çok az ila hiç gerçek portakal içeremez.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com