|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Ağırlık yönetimi
Sağlığı ve Hastalıkları

Yetersiz Beslenme Kalp Hastalığına Nasıl Sebep Olur?

Özellikle hızlı tempolu bir yaşam tarzı sürdürdüğünüzde, iyi yemek yemek zor olabilir. Küçük bir hoşgörü veya arada sırada fast-food yemeği mutlaka size zarar vermezken, çok fazla sağlıksız yiyecek kalp hastalığı riskinizi artırabilir. Diyetinizin kalbin üzerinde ne gibi bir etkisi olabileceğini bilmek, potansiyel komplikasyonlardan kaçınma şansınızı arttırmanıza yardımcı olacaktır.

Yağlar

Herkesin vücudunun yağlara ihtiyacı vardır. Bununla birlikte, bir kişi yanlış yağları fazla yutturuyor veya yerse, sağlık sorunları ortaya çıkabilir. Tüm yağ alımı diyetinizde sınırlı olsa da, Amerikan Kalp Birliği doymuş yağ ve trans yağ tüketimini azaltmanın kalp hastalığı riskinizi önemli ölçüde azaltabileceğini bildiriyor. Tekli doymamış veya çoklu doymamış yağlar gibi doymamış yağlara sahip yiyecekler seçin ve diyetinizde tereyağını ve kısalmasını azaltın ve bunların yerine zeytin veya kanola gibi daha sağlıklı yağlar koyun. Doymuş yağ alımınızı günde 7 gramın altına düşürmek ve günde maksimum 1 gram trans yağ tüketmek de tavsiye edilir.

Kolesterol

Yüksek kolesterol kalp hastalığı için büyük bir risk oluşturur. Yüksek kolesterol seviyeleri, arterlerde birikmeyi artırarak arter sertleşmesine, kalp krizine veya felce neden olabilir. Ortalama bir yetişkin her gün 300 miligramdan fazla kolesterol almamalıdır; Ancak önceden var olan kolesterol problemleri olanlar bu sayıyı 200 miligrama düşürmelidir. Kolesterol seviyesi yüksek yiyeceklerin çoğu yanlış türde yağlarda da yüksektir; bununla birlikte, kolesterolünüzü aşmamak için gıda etiketlerini okumayı öğrenin ve günlük alımınızı izlemeyi deneyin.

Kaloriler Aşırı

Diyetteki çok fazla kalori, bir kişinin fazla kilolu olma riskini artırabilir; kalp hastalığının nedeni. Aşırı kilolu insanlar ve özellikle obez olanlar, kalp hastalığı için, diğer risk faktörleri benzer olsa bile, ortalama kilolu olanlardan daha büyük risk taşır. Ayrıca, çok fazla yağ tüketmeniz kilo almanıza da neden olabilir. Porsiyon boyutlarını tanımayı öğrenmek, yanlışlıkla fazla yemek yemekten kaçınmanıza yardımcı olabilir. Buna ek olarak, besleyici olarak sağlıklı olan düşük kalorili yiyecekleri seçmek kalp hastalığı riskini azaltabilir.

Tuz ve Sodyum

Birçok yiyecek için bir bileşen olan ve neredeyse herkesin masasında favori bir baharat olan tuz başka bir şeydir. Kalbiniz için potansiyel olarak sağlıksız madde. Çok fazla tuz kan basıncını artırabilir, bu da kişinin kalp rahatsızlığı riskini artırabilir. Ancak, tek suçlu tuz değildir. Sodyumdaki gıdalar tansiyon problemlerine de neden olabilir. Tıp Enstitüsü, sodyum alımının günde 2.300 miligramın altında tutulmasını tavsiye eder, bu da yaklaşık 1 çay kaşığı sofra tuzu ile aynıdır, ancak kalp sorunu olan kişilerin alımlarını 1.500 miligrama düşürmeleri gerekir. Tuza ek olarak, sodyum dolgulu yiyecekleri ve hardal, soya sosu ve konserve yiyecekler gibi çeşnilere dikkat edin.

Junk Gıdalar

Junk gıdalar, besin değeri az, ancak kalorisi yüksek ve yağ, kolesterol ve sodyum gibi diğer istenmeyen maddeler. Abur cubur bu kategorilerin tümüne girer; ancak, kalp hastalığı riskinizi başka bir şekilde artırabilirler. Bir insan ne kadar çok abur cubur yerse, taze meyve ve sebzeler, kepekli tahıllar ve yağsız proteinler gibi kalp dostu yiyecekler için diyetlerinde o kadar az yer açar.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır