Yağ, vücut ağırlığını ve depolanan vücut yağını arttırma potansiyeli nedeniyle sık sık korkar. Çok fazla diyet yağı tüketmek şişmanlığa yol açabilirken, yağ insan vücudunda çok önemli rol oynar. Tamamen yağsız bir diyet sağlıksız ve hatta tehlikeli olabilir. Bazı insanlar için az yağlı diyetler kilo kaybını arttırmada etkili bir araç olabilir. Bununla birlikte, hangi sağlık yağlarının giderilmesi gerektiğini ve sağlık için hangi yağların gerekli olduğunu bilmek önemlidir.
Temel yağ asitleri vücudun kendi üretemediği yağlardır. diyet kaynaklarından tüketilmelidir. Esansiyel yağ asitleri, trigliseritler ve kolesterol ile birlikte, enerji depolanması, vücut yalıtımı ve kalp, böbrekler ve karaciğer de dahil olmak üzere hayati organların korunması için önemlidir. Diyet yağları ayrıca immün fonksiyon ve büyümeyi, üremeyi ve metabolizmayı düzenlemeye yardımcı olan kimyasal reaksiyonlar için de önemlidir. "Yağda çözünen vitaminler" olarak adlandırılan bazı vitaminler ayrıca emilim ve depolama için yağ gerektirir, bu da iyi bir sağlık için yağ tüketimini zorunlu kılar.
Yağsız Diyet Tehlikeleri
Yağları tamamen kestiğinde Diyetinizle vücudunuz sağlıklı ve normal bir şekilde işlev göremez. Yağlar beyin gelişimi, kanın pıhtılaşması ve enflamasyonu kontrol etmek için önemlidir. Yağ tüketmediğinizde, beyniniz düzgün çalışması için ihtiyaç duyduğu besinlerden yoksundur ve kendinizi kanama riskine sokarsınız. Diyet yağındaki dengesizlikler - çok az veya çok az - hastalıklara yol açabilir ve yağlar rezerv enerji kaynağı olabileceğinden, diyet yağlarının tamamen ortadan kaldırılması sizi enerji eksikliğine bırakabilir. Kilo Kaybı
Düşük yağlı diyetler, kalp hastalığı riskini azaltmanın ve genel sağlığı arttırmanın bir yolu olarak, onlarca yıldır teşvik edilmektedir. Ancak Harvard Halk Sağlığı Okulu, az yağlı diyetlerin, olması gereken tek şey olmadığına dikkat çekiyor. Okul, 2006 yılında "Amerikan Tabipler Birliği Dergisi" nde yayınlanan ve düşük yağ alımının kardiyovasküler hastalık veya felç riskini önemli ölçüde azaltmadığını tespit eden bir araştırmaya işaret ediyor. Bununla birlikte, diyet yağlarının her bir onsu, protein veya karbonhidratların kalorisinin iki katından fazla içerdiğinden, yağ alımını azaltmak, toplam kalori tüketimini önemli ölçüde azaltabilir. 2004'te "Klinik Endokrinoloji ve Metabolizma Dergisi" dergisinde yayınlanan bir çalışmada, düşük yağlı ve düşük karbonhidratlı diyetlerin obez yetişkinlerde vücut ağırlığını azaltmada eşit derecede etkili olduğu görülmüştür.
Saklanacak Yağlar ve Kesilecek Yağlar
Nispeten düşük yağ içeren diyetler, hangi yağları kesip hangilerini tutacağınızı bildiğiniz sürece güvenli olabilir. Çoklu doymamış yağlar, iyi bir sağlık için gerekli olan iki temel yağ asidi sınıfı içerir - omega-3 ve omega-6. Bu yağlar, alabalık, ringa balığı ve somon gibi yağlı balıklarda ve soya fasulyesi yağı ve mısır yağı dahil olmak üzere bitkisel yağlarda bulunabilir. Keten tohumu ve ceviz de iyi bir omega yağı kaynağıdır. Tekli doymamış yağ, fındık, avokado, zeytin yağı, kanola yağı ve ayçiçeği yağında bulunabilen bir diğer önemli yağ türüdür. Bu doymamış yağlar kalp hastalığı riskinizi düşürebilirken, trans yağlar ve doymuş yağlar kalp hastalığı riskinizi artırabilir. Doymuş yağlar en çok yağlı etler, tereyağı, peynir ve tam yağlı süt gibi hayvansal kaynaklarda bulunur. Trans yağ asitleri birçok paketlenmiş gıdada ve unlu mamülde bulunabilir.
, , ] ]