| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Ağırlık yönetimi |

Sağlığı ve Hastalıkları

Fazla Yağların Kardiyovasküler Sistem Üzerindeki Etkileri

Kalp, akciğerler ve kan damarlarından oluşan kardiyovasküler sistem, vücudun tüm bölgelerine kan ve oksijen vermekten sorumludur. Bu sistemin herhangi bir problemi veya hastalığı, çeşitli semptomlara ve ciddi hastalıklara yol açabilir. Bu sistemi güçlü tutmak ve düzgün çalışmak düzenli egzersiz yapmayı ve sağlıklı beslenmeyi gerektirir. Bu, fazla yağların kardiyovasküler sistem üzerinde olumsuz etkileri olabileceğinden yağ alımının izlenmesini de içerir.

Kalp kası temelde kanı vücutta dolaştıran bir pompadır. Texas Kalp Enstitüsü, arter adı verilen kan damarlarının kalpten vücuda pompalanan kan ve oksijen verdiğini belirtir. Atardamarlar kanı, atardamar adı verilen ve daha sonra kılcal damarlara dallanan daha küçük damarlara ulaştırır. Oksijen hücrelere verildikten sonra, kan damarlara girer ve sonunda damarlara bağlanır. Venler, oksijeni zayıf kanı tekrar kalbe taşıyan kan damarlarıdır. Sağlığı korumak için, kalp kası ve tüm kan damarlarının işlerini yapabilmeleri gerekir.

Uyarılar

Kardiyovasküler sistemi etkileyebilecek yaygın hastalıklar arasında koroner kalp hastalığı, ateroskleroz, yüksek kan sayılabilir. Amerikan Kalp Birliği'ne göre baskı ve kalp yetmezliği. Bu hastalıklar kalbe ve beyne giden kan ve oksijen miktarını sınırlayabilir ve bu kalp krizine veya felce yol açabilir. Yaş, genetik, cinsiyet ve etnik köken, kardiyovasküler sistem hastalıklarının gelişiminde rol oynayabilirken, vücutta çok fazla yağ olmalarına neden olabilir.

Türleri

Bütün yağlar değil eşit yaratılmış. Harvard Halk Sağlığı Okulu'na göre, bazıları kardiyovasküler sisteme açıkça zararlıdır, bazıları ise aslında bunun için iyi olabilir. Yağlar suda çözülemez, bu nedenle lipoproteinler adı verilen taşıyıcıların yardımı ile vücutta dolaşmaları gerekir. Düşük yoğunluklu lipoproteinler veya LDL'ler vücudun kolesterol ve yağları depolamasına ve taşımasına yardımcı olur. Yüksek yoğunluklu lipoproteinler veya HDL'ler vücudun kolesterol ve yağlardan kurtulmasına yardımcı olur. Bu nedenle, LDL'ler, yağların vücutta yüksek bir seviyeye gelmesine izin verebileceği için kötü lipoprotein olarak kabul edilir. HDL'ler iyidir, çünkü yağ seviyelerini düşük tutmaya yardımcı olurlar ve kardiyovasküler sistemin korunmasına yardımcı olurlar. Amaç LDL seviyelerini düşürmek ve HDL seviyelerini yükseltmektir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Diyetteki çok fazla yağ ateroskleroza neden olabilir. Ateroskleroz, yağ, kolesterol ve diğer maddelerden oluşan plakların kan damarı duvarları boyunca biriktiği bir durumdur. Bu, kan damarlarını sert ve dar yapar ve içlerinden akabilecek kan ve oksijen miktarını kısıtlar. Zamanla, bu kalbe ve beyine verilen temini sınırlayabilir ve kalp krizine veya felce neden olabilir. Ateroskleroz semptomlara neden olmadan var olabilir ve varlığının ilk uyarı işareti kalp krizi veya felç olabilir. Bununla birlikte, kan damarları etkilenip daraldıkça kan basıncı artacaktır. Ek olarak, kandaki kolesterol seviyesi basit bir kan testi ile belirlenebilir. En iyi savunma, semptomların ortaya çıkmasından önce problemleri yakalamak için kan basıncı ve kolesterol seviyelerinin sık sık kontrol edilmesidir. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, toplam kalori alımının yüzde 20 ila 35'ini geçen toplam günlük yağ alımının çok fazla dikkate alındığını belirtmektedir. Etiketleri okumak ve oda sıcaklığında katı olan yağlardan kaçınmak yardımcı olacaktır. Trans yağ tüketimi mümkün olduğu kadar düşük olmalıdır. Sıfır trans yağ içeren yiyecekleri arayın. Koroner arter hastalığına bağlı olarak doymuş yağlar günlük kalorilerin yüzde 10'undan fazlasını oluşturmamalıdır. Kolesterol günde 300 miligram ile sınırlandırılmalı ve kardiyovasküler hastalıkları olanlar daha az tüketmelidir. Günlük yağ tüketiminin geri kalanı doymamış yağlardan gelmelidir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com