Lipidler olarak bilinen yağ dokusu, vücuda şeklini ve korunmasını sağlayan bileşim maddesidir. Cinsiyet hormonları üretmek ve hayati organları korumak gibi temel düzenlemeleri yapmak da dahil olmak üzere birçok işlevi vardır.
Yağlar, çeşitli hidrofobik moleküllerden oluşur. Birçok lipit sınıfı vardır, ancak vücutta bulunan ana kategori, “Egzersiz Fizyolojisi” ndeki William D. McArdle’a göre trigliseritlerden oluşur.
Vücutta iki tür yağ vardır, esansiyel yağ ve depolama yağları Depolama yağının aşırı yağ olduğu düşünülür ve ek yalıtım sağlamak ve enerji rezervi olarak hizmet etmekten başka bir işlevi yoktur. "Beslenme". Bu fazladan yağ, trigliseritleri içerir.
pp Trigliseritler, esterleşme sırasında oluşur.Bu işlem sırasında, su ekstraksiyonu ilave bir alkol molekülü ile oluşur. Trigliseritin yapısı iki veya daha fazla karbon molekülüne sahip olan bir gliserol molekülü ve üç yağ asidi zinciri.Trigliseritler vücudun adipoz dokusunda depolanırken, "aşırı beslenme" serbest yağ olarak adlandırılan fazla miktardaki trigliseritler asit asitleri, vücudun her yerinde kan dolaşımında taşınır.
Tehlikeler
Trigliseritlerin miktarı çok yüksek olduğunda, kan basıncını ve kötü kolesterolü artırabilir, bu da arteriyel plak birikmesine neden olur . Bu kalp hastalığına yakalanma riskini arttırır,
, , ] ]