|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Ağırlık yönetimi
Sağlığı ve Hastalıkları

Sağlıklı Beslenmemenin Etkileri

Onlar, sizin yediklerinizin olduğunu söylerler, bu da vücudunuza verdiğiniz şeyin nasıl çalıştığını etkilediği anlamına gelir. Gereksiz ve sağlıksız besinler açısından zengin bir diyet yerseniz, vücudunuzun etkili bir şekilde çalışmaya devam etmesini zorlaştırabilir, bu da sağlık sorunlarına yol açabilir. İhtiyacınız olan vitamin, mineral ve diğer besinlerden yoksun zayıf diyetler, genel sağlığınıza önemli ölçüde olumsuz etki edebilir. Sağlıksız bir diyetin sonuçlarını sağlıklı beslenmeye başlayarak bozabilirsiniz.

Kilo Alma

Sağlıksız beslenme, istenmeyen kilo alımına neden olabilir. Kalori yoğun yiyecekler yiyorsanız, muhtemelen kilo alırsınız. İşlenmiş et, kırmızı et, tam yağlı süt ürünleri, tatlılar ve yüksek kalorili atıştırmalıklar gibi yiyeceklerin tümü kilo alımına katkıda bulunabilir. Daha yüksek kalitede tüketildiğinde sağlıklı besinler bile sağlıksız olabilir, bu da istenmeyen kilo alımına yol açabilir.

Fazla kilolu olmak, basitçe görünme nedenlerinden öte sorunludur, artrit gibi diğer birçok hastalık ve kronik rahatsızlık riskinizi arttırır. , uyku apnesi ve kalp hastalığı.

Beslenme Yetersizlikleri

Sağlıksız bir diyet sizi beslenme yetersizliğine bırakabilir; düzenli beslenseniz bile yetersiz beslenebilirsiniz, çünkü sağlıklı beslenmiyorsunuz. Yetersiz beslenmeniz sizi hastalık riskini artırabilir ve çocukların büyümesini ve gelişimini engelleyebilir. Ayrıca, diyetinize aşırı miktarda alkol verilmesi, vücudunuzun tükettiğiniz vitaminleri ve mineralleri emmesini zorlaştırabilir, bu da eksikliklere neden olabilir. Olası beslenme eksikliğinin belirtileri, yorgunluk, konfüzyon, kuru cilt, azalmış bağışıklık fonksiyonu, baş dönmesi ve baş belası öğrenme gibi hem fiziksel hem de zihinsel belirtileri içerebilir. Sizi beslenme yetersizliği riskine sokan bir diyetin olup olmadığını belirlemek için doktorunuzla konuşun.

Kalp Hastalıkları ve İnme

Doymuş yağ, kolesterol, trans yağlar ve fazla kaloriler yönünden zengin diyetler kilonuzu artırır ve kan kolesterolünü sağlıksız seviyelere indirerek sizi hem kalp hastalıkları hem de felç için daha fazla risk altına sokar. Ayrıca, yüksek miktarda sodyum içeren sağlıksız bir diyet, yüksek tansiyon seviyelerine katkıda bulunur ve bu da kalp hastalığı ve felç risklerinizi artırır. Diyet seçenekleri, kalp hastalığı veya inme ile etkilenip etkilenmeyeceğinize büyük katkı sağlar.

Diyabet

Sağlıksız bir diyet, tip 1 diyabeti etkiler, çünkü kilo alımına katkıda bulunur ve kan şekerini düşük tutmasını zorlaştırır. Sağlıklı seviyeler Kötü kontrol edilen kan şekeri seviyeleri, sinir hasarı, zayıf iyileşen yaralar ve böbrek yetmezliği gibi başka komplikasyonlara yol açabilir.

Sağlıksız beslenme, tip 2 diyabet riskinizi ve ciddiyetinizi de artırır. Aşırı kilo ve obezite, genellikle tip 2 diyabet gelişimine katkıda bulunan faktörlerdir. Başarılı bir kilo yönetimine yol açan sağlıklı bir diyet, tip 2 diyabet gelişiminin kontrol altına alınmasına ve hatta önlenmesine yardımcı olabilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır