| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Ağırlık yönetimi |

Sağlığı ve Hastalıkları

İnsan Büyüme ve Gelişiminde Yağların ve Yağların Rolü

Yağlar, son on yılda kötü bir ün kazanmış ve bu da az yağlı diyet programları ve yağsız gıda ürünlerinin bolluğuyla sonuçlanmıştır. Bazı yağ türleri veya aşırı yüksek miktarlar sorunlu olabilirken, yağlar vücudunuz için hayati öneme sahiptir. Tüm vücut dokularının temel bileşenleridir ve hücre zarlarının, retina ve beyin dokusunun gelişiminde özellikle önemlidir. Vücudunuz, özellikle bebeklik ve çocukluk döneminde uygun büyüme ve gelişmeyi desteklemek için yağlara ve yağlara ihtiyaç duyar.

Enerji

Yağ, gram başına dokuz kilokalori sağlar, bu da onu en çok enerji harcayan makro besindir. Belirli bebeklik dönemlerinde, çocukluk ve ergenlik döneminde, vücudun büyüme ve gelişmeyi desteklemek için ek kalorilere ihtiyacı vardır. Sağlıklı yağlar tüketmek - tekli doymamış ve çoklu doymamış türler - bu süre zarfında ihtiyaç duyulan ekstra kaloriyi sağlayabilir. Vücudunuz ayrıca açlık veya hastalık dönemlerinde enerji sağlamak için depolanmış yağ kullanır.

Temel yağ asitleri

Temel yağ asitleri belirli bir yağ türüdür. İki temel yağ asidi vardır: linoleik asit ve alfa-linolenik asit. Vücudunuz bunları endojen olarak üretemediğiniz için bunları yiyeceklerle tüketmenizi gerektirir. Vücut, bu yağ asitlerini doku gelişimi için ve vücutta, iltihaplanma tepkisi ve kan basıncı gibi fizyolojik fonksiyonları düzenleyen kimyasallar üretmek için kullanır. Çocuklarda esansiyel yağ asidi eksikliği, büyüme düşmesine, anormal görme ve cilt sorunlarına neden olabilir.

Vitamin A, D, E ve K vitaminleri yağda çözünür, yani onları emmek için yağa ihtiyacın var uygun şekilde. Yağı tamamen keserseniz, bu vitaminlerin eksikliğini artırabilirsiniz. Vitamin eksiklikleri, A Vitamini eksikliğinden gece körlüğü veya D Vitamini eksikliğinden zayıf kemikler gibi birçok soruna neden olabilir.

Bilişsel işlev ve görme

Docosahexaenoic acid - veya DHA - bir yağdır bebeklerde ve çocuklarda beyin ve retina gelişimi için önemli olan asit. Hamileliğin son üç ayında ve yaşamın ilk yılında, bir çocuğun beyni, bu alanda büyük miktarlarda DHA birikmesi sırasında hızlı bir büyüme sıçramasına maruz kalır. Yetişkinler DHA'yı alfa-linolenik asitten sentezleyebilir. Bununla birlikte, bebeklerde dönüşüm süreci çok sınırlıdır - Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'ne göre, alfa-linolenik asidin sadece yüzde 1 ila 5'i DHA'ya dönüştürülebilir.

Anne sütü DHA'yı sağlar. bebeklerde, ancak süt içindeki miktar anne alımına bağlıdır. Emziren kadınların bebek gelişimini desteklemek için DHA açısından zengin yiyecekleri tüketmeleri önemli olabilir. Çalışma sonuçları her zaman tutarlı olmasa da, "Prostaglandinler, Lökotrienler ve Esansiyel Yağ Asitleri" nde yayınlanan bir 2009 incelemesinde anne sütü DHA'nın daha yüksek seviyelerde genellikle daha iyi nörogelişim ve görsel fonksiyon ile ilişkili olduğu bildirilmiştir.

Ek fonksiyonlar

Yağlar, bir yastıklama katmanı sağlayarak vücuttaki hayati organların korunmasına yardımcı olur. Ayrıca vücudu izole eder ve vücut sıcaklığını düzenlerler. Yağlar mide boşalmasını yavaşlatır ve doygunluğu uzatır, bu da hem çocukların hem de yetişkinlerin yemeklerinden daha memnun hissetmelerine yardımcı olur.

Öneriler

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'ne göre, 6 aya kadar bebeklerin ihtiyacı var Yağdaki enerjinin yüzde 40 ila 60'ı. Bu, anne sütündeki miktarla ve çoğu formülle tutarlıdır. Yüksek yağ içeriği, büyümeyi, doku birikimini ve beyin gelişimini teşvik eder. 6 ila 24 ay arasında, yağ alımı kademeli olarak enerjinin yaklaşık yüzde 35'ine düşürülmelidir. 2 yıl sonra, çocuklar ve yetişkinler kalorilerinin yüzde 25 ila 35'ini yağdan tüketmelidir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com