|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Ağırlık yönetimi
Sağlığı ve Hastalıkları

Paleo Diyet ve Yer Fıstığı

Paleo diyeti, insanların yemek için geliştiği gıdalara dayanır ve bu nedenle işlenmiş tüm gıdaları ve tahılları, baklagilleri ve süt ürünlerini hariç tutar. Paleo diyeti, otlarla beslenen et, serbest kümes hayvanı ve yumurta, yabani balık, mevsim meyveleri ve sebze ve hindistancevizi yağı, zeytinyağı, avokado ve bazı fındık ve tohumlardan elde edilen yağların tüketimine dayanmaktadır. Yer fıstığı gelince, onlar aslında bir somun değil, bir baklagil; baklagiller Paleo diyetinin bir parçası değildir.

Omega-6 Profile

Paleo diyet, yüksek miktarda çoklu doymamış yağ asidi tüketimini önermez ve çok doymamış yağ asitleri içeren gıdalar arasında iyi bir sonuç olduğunu gösterir. omega-6 ve omega-3 yağları arasındaki oran korunmalıdır. Çok fazla omega-6 ve çok az omega-3, Ekim 2002'de yayınlanan "Biyomedikal ve Farmakoterapi" makalesinde belirtildiği gibi, kanser, kardiyovasküler hastalıklar ve otoimmün ve enflamatuar hastalıklar gibi kronik hastalıkların gelişme riski ile ilişkilidir. İnsanların bire bir omega-6 ila omega-3 oranında geliştiği, tipik Batı diyetinin omega-3'ten 15 ila 16,7 kat daha fazla omega-6 sağladığı tahmin edilmektedir. Yer fıstığı, omega-6 ila omega-3 oranınızı yanlış yöne doğru bükebilen yüksek miktarda omega-6 yağı içerir.

Tiroid Fonksiyonu

Tiroid, vücudun metabolizmasını düzenlemekten sorumlu olan bir bezdir. . Fonksiyonu bozulmuşsa, kilo alımı, yorgunluk ve depresyon ile karakterize bir durum olan hipotiroidizme yol açabilir. Birçok gıda, soya bazlı ürünler, haçlı sebzeler, keten tohumu, şalgam, yer fıstığı ve yerfıstığı yağı gibi tiroid fonksiyonlarını etkileyebilir. Hipotiroidizm teşhisi konan veya bunlardan şüphelenilen kişiler, yer fıstığı ya da yer fıstığı içeren herhangi bir yiyeceğin yer fıstığı olup olmadığına dair fıstık yemekten kaçınmalıdır.

Alfatoksinler

Alfatoksinler, bazı çoğunlukla yerfıstığı, mısır ve pamuk tohumu bitkilerinde veya üzerinde yetişen küfler gibi mikroorganizmalardır. Alfatoksinler kanserojendir, yani kansere neden olabilir veya teşvik edebilirler. Alfatoksin seviyeleri, yer fıstığı veya yer fıstığı içeren yiyeceklerin raf ömrü ile artma eğilimindedir. USDA gıdalardaki alfatoksin seviyelerini test eder ve FDA az miktarda alfatoksin yemenin sağlık sorunlarına yol açmadığına inandığı için düşük seviyelere izin verir. Bununla birlikte, bir ömür boyunca yer fıstığı kaynaklı alfatoksinlere maruz kalmanın etkilerini değerlendiren uzun vadeli çalışmalarla veri eksikliği göz önüne alındığında, Paleo diyet yapanların bu baklagillerden uzak durmaları teşvik edilmektedir.

Dersler

Tahıllar ve baklagiller lektin içerir, bağırsak duvarı ile bağlanabilen ve kan dolaşımına girme geçirgenliğini değiştirebilen bir glikoprotein maddesi. Bu nedenle yerfıstığında bulunan dersinler, Crohn hastalığı, çölyak hastalığı, kolit ve irritabl bağırsak sendromu, ayrıca alerji ve otoimmün hastalıklar gibi gastrointestinal problemlerle ilişkilendirilebilir. Bu olası sağlık sorunları nedeniyle Paleo diyeti, yerfıstığının diyetten çıkarılmasını önerir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır