|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Ağırlık yönetimi
Sağlığı ve Hastalıkları

Japon Zayıflama Sırları

Japonya, dünyadaki en düşük ulusal obezite oranlarından birine sahiptir. NationMaster tarafından yayınlanan istatistikler, 2005'ten itibaren, Japonya'nın vücut kitle indeksi (BMI) olan nüfus yüzdesinin - boy ve kiloya dayanan vücut yağının ölçüsü - 30'dan daha büyük olduğunu gösteriyor; Amerika Birleşik Devletleri bu 28 ülke listesinin en üstünde yer aldı ve vatandaşların% 30,6’sı 30’un üzerinde bir BMI bildirdi. Kilo Verme Merkezi bu düşük oranla Japonların diyet ve egzersiz yaklaşımını kredilendiriyor. Ulusal diyet iyi dengelenir - yağ oranı düşük, karbonhidrat oranı yüksek ve protein yönünden zengin.

Zımba

Balık ve pirinç, Japon diyetinin zımbalarıdır. Her öğünde genellikle biri sıcak, diğeri soğuk servis edilen iki balık pisti vardır. Balıklar fırınlanır, ızgara yapılır, çorbalarda servis edilir veya çiğ olarak yenir. Zayıflama Merkezi'ne göre, Japonlar Amerikalılardan çok daha fazla balık tüketiyor ve daha az kırmızı et yiyorlar. Balık, birçok besin bakımından zengindir - protein, A ve D vitaminleri ve demir gibi mineraller - ve omega-3 yağ asitleri bakımından yüksektir. Daha az kırmızı et yemek, kalp hastalığı riskini de azaltır.

Pirinç, Japonya'da tüketilen başlıca karbonhidrattır ve hemen hemen her öğünde bulunur. Zayıflama Merkezi'ne göre, karbonhidratlar, Japonya'nın toplam kalori alımının yaklaşık% 55'ini oluşturuyor. Japonlar, lifleri beyaz pirinçlerden daha yüksek olan kahverengi pirinçleri tercih eder. Japonya Uluslararası Yaşam Bilimleri Enstitüsü Japonya'ya göre pirinç, şekerli yiyeceklerden daha lezzetli yiyeceklerle daha lezzetlidir ve Japonlar yüksek oranda karbonhidrat alımına sahip olduklarından, yemeklerden sonra yüksek şekerli bir çölün olması gerektiğini düşünmezler.

Porsiyon Boyutu

Japonlar, çok çeşitli yiyecekleri tüketirler, ancak Amerikalılardan daha az miktarda tüketirler. Suşi gibi birçok Japon yemeği ısırık büyüklüğündedir, bu da akşam yemeğini yavaşça yemeye ve yemeğin tadını çıkarmaya teşvik eder - yani aynı zaman diliminde daha az yiyorlar ve daha az kurt yemek için daha az cazip oluyorlar. Japonlar ayrıca daha küçük yiyecekleri de içerdiğinden daha fazla yiyecek tüketme yanılsamasını yaratarak daha küçük tabaklar kullanıyorlar.

Alıştırma

Japonlar, egzersiz yapabilecekleri her gün günlük yaşamlarına katılırlar. Spor salonunda egzersiz yapmak yerine, yaşam tarzlarında daha fazla egzersiz yapma eğilimindedirler, yürüme ve bisiklete binme ulaşım aracı olarak yaygındırlar. Çalışmak için yürüyerek veya merdivenleri kullanarak, günlük rutinin bir parçası olarak kalori yakarlar, obezite ile mücadelede önemli bir adımdırlar.

Cooking Techniques

Japonlar kalorisi-yoğunluğu yerine gıdaları lezzetlendirmek için et suyu kullanırlar, krema sosu gibi ağır soslar. Balık suyu, Japon mutfağı için temeldir; diğer yaygın et suları kurutulmuş yosun veya kuru shiitake mantarlarını kullanır. Bir yemeğin başında et suyu çorbası bir porsiyon dolduruyor ve böylece akşam yemekleri yemeğin geri kalanında daha az kalori tüketiyor. Japonlar buharda pişirme, tavada kızartma ve kaynatma gibi yiyecekleri hazırlamak için hafif pişirme teknikleri kullanırlar. Bu yöntemler, bir yiyeceğin besinlerini ve antioksidanlarını korur ve yağ kalorisi miktarını azaltır.

Doyma

Japonlar, “Hara hachi bunme” adlı bir uygulama kullanarak tamamen dolmadan önce yemek yemeyi bırakır. National Geographic "notları, insanları% 80 dolu olduklarında yemeyi bırakmaya teşvik ediyor, sonra hala aç olup olmadıklarını belirlemek için 20 ila 30 dakika bekleyin. Çubukların kullanımı da daha yavaş yemeye yol açar. Beyninizin hipotalamusundaki doygunluk merkezi için yemek yemenin yaklaşık 20 dakika sürdüğü için, midenizin dolu olduğunu kaydettirmek, yavaş yavaş yemek demek, daha erken dolduğunuzu algılayacağınız ve dolayısıyla daha az yemek yiyeceğiniz anlamına gelir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]