| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Ağırlık yönetimi |

Sağlığı ve Hastalıkları

Laksatifler Kilo Vermeme Yardım Eder mi?

Kilo vermeye çalışıyorsanız, müshiller yardımcı olmaz. Banyoya yaptığınız gezi sayısını artırabilirken, müshiller vücudunuzun yediğiniz gıdalardaki kalorileri emmesini engellemez. Amaçlanandan başka bir şey için müshil almak diğer sağlık sorunlarına yol açabilir. Kilonuz ve kaybetme mücadelenizden memnun değilseniz, müshiller gibi güvensiz uygulamalara başvurmadan önce doktorunuza danışın

Müshil Türleri

Müshil ilaçları kabızlığın tedavisinde kullanılan reçetesiz ilaçlardır. . Pek çok farklı türde müshil vardır ve her biri gitmenize yardımcı olmak için farklı şekillerde çalışır. Yığın oluşturucu laksatifler lif içerir ve dışkıya daha fazla hacim ekleyerek çalışır, böylece geçişlerini kolaylaştırır. Dışkı yumuşatıcılar ve ozmotik laksatifler, dışkıyı kolaylaştırmak için dışkıyı yumuşatan sıvı ekler. Uyarıcı laksatifler, dışkıyı vücudunuzdan dışarı itmeye yardımcı olarak bağırsaklarınızın kaslarına etki eder. Doktorunuz aksini söylemediği sürece, FamilyDoctor.org’a göre bir haftadan uzun süre müshil kullanmamalısınız.

Müshiller ve Kilo Kaybı

İnsanlar kilo vermeye yönelik müshil alırlar çünkü kilo almaları için müshil olurlar Ulusal Yeme Bozukluğu Birliği'ne göre, kalorilerden arındırır ve atıkları yok ederek kendilerini ince hissetmelerini sağlar. Laksatifler bir miktar su kilo vermenize neden olur, ancak uzun süreli kilo kaybını tetiklemezler. Aslında, vücudunuz suyu tutarak su kaybına cevap vererek kilo alımına neden olur. Ek olarak, laksatifler vücudunuzun kalorilerden kurtulmasına ya da vücudunuzun kalorileri yediğiniz gıdalardan emmesini engellemez. Alışkanlıkla müshil alıp, vücudunuz bağımlı hale gelir. Yani kilo vermenize yardımcı olmak için müshil almaya başlamış olabilirsiniz, ancak bağırsak hareketleriniz için yardım almaya devam etmeniz gerekebilir.

Müshil Kullanımın Tehlikeleri

Alışkanlık oluşturmaya ek olarak Kilo kaybı için alınan müshiller diğer sağlık sorunlarına yol açabilir. Suya ek olarak, müshil çekerken elektrolitleri ve mineralleri de kaybedersiniz; bu, vücudunuzda bu besinlerin dengesizliğine yol açabilir. Bu besinler kaslarınızın, sinirlerinizin, kalbin ve sindirim sisteminizin uygun şekilde çalışmasından sorumludur ve doğru miktarda olmadan titreme, kusma, düzensiz kalp atışı veya böbrek yetmezliği gibi sağlık sorunlarına yol açabilir. Aşırı fazla kullanılan laksatifler aynı zamanda kolonunuzu susturan mukustan kurtulur ve bu da sizi enfeksiyona karşı daha duyarlı hale getirir. Ayrıca bağırsaklarınızı etkileyen, ishal, kabızlık ve karın ağrısı gibi çeşitli semptomlara neden olan kronik bir durum olan irritabl bağırsak sendromuna da yol açabilir.

Kilo Vermek ve Diyet Yapmak

Ne Zaman? kilo vermeye gelir, kolay bir çözüm yoktur. Bu istenmeyen kiloları düşürmek için, vücudunuzu yakıt için yağ yakmaya zorlayan negatif bir kalori dengesi oluşturmak üzere nasıl yediğiniz ve egzersiz yaptığınız konusunda bir değişiklik yapmanız gerekir. Yarısı meyveler ve sebzelerle doldurup, çeyreklerini kahverengi pirinç veya kinoa gibi sağlıklı tam tahılın dörtte birini, diğer çeyreğini de tavuk veya balık gibi yağsız proteinlerle doldurarak alçak bir tabak hazırlayın. Ve soda, kurabiye, şekerleme, fast food ve kızarmış yiyecekler gibi yüksek kalorili, besin bakımından fakir yiyecekleri sınırlandırın.

Egzersiz gelince, tüm hareketler önemlidir. Hızlı tempolu yürüyüş ya da düşük etkili aerobik dersi gibi, günde en az 30 dakika orta şiddette egzersiz yapmayı planlayın. Burada ve orada birkaç saat daha fazla kalori yakıp, gün boyunca her saatte bir gerdirmeli mola vererek, asansör yerine merdivenleri kullanarak ve bir mağazanın veya binanın ön girişine kadar uzun bir yol alarak.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com