Kilo kaybını araştırıyorsanız, birtakım farklı diyetler bulabileceksiniz. Düşük kalorili düşük karbonhidratlı diyetlere kadar her biri hızlı ve kolay bir çözüm sunuyor gibi görünüyor. Geleneksel olarak, insanlar düşük kalorili basit bir diyet yapmayı tercih eder, ancak günümüzde beslenmeye yönelik giderek artan bilimsel yaklaşım, kalori sayıyormuş gibi diyetinizde basit veya karmaşık karbonhidrat yüzdesini saymanızın muhtemel olduğu anlamına gelir.
Teori
Kilo Kontrol Bilgi Ağı'na göre, kilo vermenin anahtarı, aldığınız kalori dengesine bağlıdır. Ne tür bir diyet alırsanız alın, temel kurala bağlı kalmanız gerekir. gün boyunca yaktığınızdan daha az kalori tüketmeniz gerekir.
Türleri
Günümüzde çeşitli diyet türleri yaygındır. Çoğu, iki ana kamptan birine, düşük kalorili diyetlere ve düşük karbonhidrat diyetlerine ayrılır. Her ne kadar hepsi kalori alımını azaltmaya odaklansalar da, bazı düşük karbonhidratlı diyetler, yağ yakmak için ketozis olarak bilinen bir faktörden yararlanır.
Özellikler
Düşük kalorili diyetler açıkça kalori alımınızı sürdürmeye odaklanır. Mümkün olduğunca düşük. Bunu yapmanın bir yolu, yediğiniz yemek türlerini değiştirmektir. Amerikan Diyetetik Birliği, bol miktarda meyve ve sebzeyle birlikte yağsız bir protein diyeti önerir. Karbonhidrat türü de önemlidir: Meyve ve sebzeler sindirimi daha uzun süren karmaşık karbonhidratlardır. Sizi daha uzun süre doyururlar.
Miktarı
Normalde, her türden dengeli bir diyetiniz için yeterli miktarda protein bulunur. vücut ağırlığı. Harvard Halk Sağlığı Okulu'na göre, bir yetişkin için önerilen günlük protein miktarı, vücut ağırlığının kilogramı başına 0.8 g proteindir. Ayrıca, diyetinizde yüzde 20 ila 25 arasında bir protein diyetini önerir, ayrıca kilo kaybı riskini azaltır ve aynı zamanda kalp hastalığı riskini azaltır. Diyetinizin kalan kısmı karmaşık karbonhidratlardan oluşmalıdır. Bununla birlikte, beslenme uzmanı Ian Marber, yüzde 40 protein ve yüzde 60 kompleks karbonhidrattan oluşan yemekler yemeyi tavsiye ediyor. Sizin için en iyi oranı elde etmek için deneme yapmanız gerekecektir. İyi haber şu ki, yandığınızdan daha az yediğiniz sürece kesin oranların önemli olmadığıdır.
Ketojenik Diyetler
Ketojenik diyetler, ketoz prensibine dayanan düşük karbonhidratlı diyetlerdir. Bu, vücudunuzda yakıt olarak kullanacak karbonhidratınız olmadığında vücutta meydana gelen bir durumdur, yani enerji yerine yağ yakacaksınız. Kilo vermek için kalori alımınızı azaltmaya ihtiyacınız olsa da, bu diyetler bunu başarmaya yardımcı olur çünkü açlık hissi ketozis sırasında körelir, yağ ve protein ise sindirimi yavaşlatır ve sizi daha uzun süre dolu hissetmenizi sağlar. Ketojenik bir diyet sırasında, kalori alımınızın büyük kısmı protein ve yağdan elde edildiğinde, günde 30 g'dan fazla karbonhidrat yememelisiniz.
, , ] ]