Bugünün egzersiz dünyası, kursiyerlere olağanüstü bir çeşitlilik sunuyor. Makine direnç eğitimi günü havasındaysanız, bu seçeneğiniz vardır. Serbest ağırlıklar ertesi gün adınızı arıyorsa, spor salonunun diğer tarafına geçmeniz yeterlidir. Bu iki geleneksel halter araçlarına ek olarak, fitness endüstrisi sıradışı eğitim yöntemleri sunmaktadır. Ağırlık yeleği eğitimi, bir dizi mükemmel fayda ile donatılmış olan bu alışılmadık uygulamalardan biridir.
Ağırlık Yeleği Nedir?
Ağırlık yeleği aynen göründükleri gibidir: ağır yeleğe. Bu yelekler gövdeye giyilir ve çeşitli miktarlarda direnç sağlar. Ağırlık yelekleri ile kullanılan en yaygın sınırlardan ikisi 20 lb'dir. ve 50 lbs.
Direnç Eğitiminizi Tamamlayın
Kendi kendine yapılan direnç eğitimi büyük bir güç, kütle ve güç üreticisidir. Bununla birlikte, direnç eğitimi ağırlık yeleğinin kullanımıyla birleştirildiğinde, performans geliştirme potansiyeli tavana taşınır. Bir Teksas Teknik Üniversitesi çalışmasında geleneksel direnç eğitimi veren bir grup sporcu ve ağırlık yelek eğitimine ek olarak ikinci bir grup direnç eğitimi uygulanmıştır. Altı hafta sonra, her iki grup ilerlemeyi belirlemek için değerlendirildi. Her iki grup da 40 metrelik çizgi, geniş atlama ve dikey atlamada gelişmiş olsa da, direnç antrenmanlarını ağırlık yelekleriyle tamamlayan grup, daha iyi sonuçlar verdi.
Varyasyon için Bir Araç Olarak Çalışıyor
Varyasyon gerekli başarılı bir egzersiz programının bileşeni. Olumlu ya da olumsuz olsun, bedenlerimiz bir süre sonra belirli hareketlere uyum sağlar. Bu adaptasyon genellikle egzersizdeki durgunluğun bir sonucudur. Ağırlık yelekleri, vücudumuzun hazırlanmadığı çeşitlilik için harika bir araç sunar. Bu alışılmadık egzersiz yöntemi, sistemlerimizi gerektiğinde atmamıza izin veriyor.
Kardiyoyu Yeni Bir Seviyeye Taşıyor
Direnç antrenmanında ağırlık yeleklerinin etkili olduğu kanıtlandığı gibi kardiyovasküler arenada. Kendi vücut ağırlığınızla koşmak yeterince zor değildi, 50 lb. ağırlık yeleğini atmayı ve aynısını denemeyi düşünün. “Avrupa Uygulamalı Fizyoloji Dergisi” nde yayınlanan bir çalışmada 12 uzaktan sporcunun yapması istenen tam olarak budur. Bir grup, vücut ağırlığının yaklaşık yüzde 10'unu oluşturan yeleklerle egzersiz yaptı, diğer grup ise aynı egzersizi ağırlık yelekleri olmadan yaptı. Ağırlık yeleği giyen grup hem "VO2 max (vücudun oksijen tüketme kabiliyetinin bir ölçüsü) hem de laktat eşiğindeki (laktatın kanda birikmeye başladığı egzersiz yoğunluğu)" ve “laktatın kanda birikmeye başladığı egzersiz” de iyileştirmelerle başarılı oldu. dayanıklılık tatbikatı
Dikkat Edilmesi Gerekenler
Ağırlık yeleklerinin yararları çok sayıda olmasına rağmen, kullanımları sınırlı olmalıdır. Diğer egzersiz türlerinde olduğu gibi, fazla egzersiz yapmak potansiyel bir tehdittir. Ağırlık yelekleri harika bir tamamlayıcı egzersiz olsa da, olası yaralanma ve aşırı kullanımı önlemek için yalnızca ara sıra kullanılmalıdır.
, , ] ]