Yetersiz beslenme, yoksulluk ve sağlıklı beslenme konusunda eğitim eksikliğinden kaynaklanır. Düzenli olarak beslenimi düşük yiyecekleri tüketen çocuklar, yaşamlarının birçok bölümünü kapsayan olumsuz sonuçlara katlanırlar. Okullarda daha fazla beslenme müfredatı sağlamak ve okul yemeklerinde standartlar yükseltmek için adımlar atılıyor. Bu arada, sağlıklı yiyeceklerin ne kadar önemli olduğunu anlayan ebeveynler, çocuklarına kendileri için sağlıklı bir yaşam kurmaya başlayabilirler.
Yetersiz Beslenme Olan Yiyecekler
Yetersiz besleyici olarak kabul edilen yiyecekler Kalitesi yüksek, yağ, kalori, tuz, şeker ve kolesterol oranı yüksek ve vitamin veya mineral içermeyen ürünlerdir. Buna fast food, işlenmiş atıştırmalıklar, şekerleme, kek, kurabiye, soda, dondurulmuş yemekler ve okul kafeteryasında sunulan alakart seçeneklerin çoğu dahildir. ABD Tarım Bakanlığı'na göre, fast food yiyen çocuklar, tüketmeyenlerden daha az süt, lif, meyve ve nişastalı sebze tüketmiyor. Eğer çocuklar bu düşük besinli yiyecekleri dolduruyorlarsa, çocukluk döneminde büyümelerine ve gelişmelerine yardımcı olan besinlerde eksik olma riski vardır. besleyici gıdalara sahip beyinler okul çalışmalarına da odaklanamaz ve performans gösteremezler. Baylor College of Medicine, sağlıklı bir kahvaltının, daha fazla dikkat, hızlı hatırlama, daha az hata ve sabahları okulda daha iyi konsantrasyonla sonuçlandığını bildirmektedir. Sağlıklı bir öğle yemeğinin okul gününün geri kalanında da aynı yararları sağladığı varsayılabilir. Zayıf bir kahvaltı, çörek veya ekmek kızartma makinesi gibi şeker bakımından yüksek olan bir kahvaltıdır. Çocukların sabahları kepekli tahıllar, az yağlı süt, yumurta ve taze meyve yemeleri gerekir. Sürekli olarak zayıf olan bir diyet, çocukları yeteneklerinden en iyi şekilde öğrenme fırsatını çalmaktadır.
Riskler
Yetersiz beslenmeyle ilişkili riskler çoktur ve çocuklar sağlıklı beslenemiyorlarsa hayat boyu sürecek sorunlarla karşı karşıya kalırlar ", 1],Obezite, çocukların zayıf diyetler yediklerinde karşılaştıkları en büyük endişelerden biridir; çünkü yağ ve kaloriler çok yüksektir, bu da sürekli kilo alımına neden olur. Diğer sağlık riskleri arasında kalp hastalığı, depresyon, yüksek tansiyon ve diyabet vardır; bunların hepsi obez olmakla daha da kötüleşir. Aşırı kilo ve obezite her üç çocuktan birden fazlasını etkiler, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerini bildirir. Zayıf bir diyet de diş çürümesine, kansızlığa ve osteoporoza katkıda bulunur.
Öneriler
Çocuğun zayıf diyetini elden geçirmek, sağlık sorunları ve düşük okul performansı riskini azaltmanın anahtarıdır. Çocuklar meyveler, sebzeler, yağsız protein, az yağlı süt ve kepekli tahıllar da dahil olmak üzere yemek ve atıştırmalıklarda tüm yiyecek gruplarından çeşitli yiyecekler yemelidir. Bu besinler çocuğun lif, A ve C vitaminleri, demir, kalsiyum ve kalp sağlığına uygun yağ ihtiyacını karşılar. Buna ek olarak, çocuklar sağlıklı beslenme alışkanlıklarını desteklemek için günlük egzersizlerden en az 30 dakika alıyor olmalılar. Kötü besleyici gıdaları sınırlamak, besleyici yoğun gıdaları doldurmak için çocuğun midesinde bol miktarda yer bırakır.