Amerika'da çocuklukta obezite endişe verici bir oranda artmaktadır. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre, çocukluk obezitesi son otuz yılda iki kattan fazla artmıştır. 2010 yılında, 6-19 yaş arasındaki çocukların yaklaşık yüzde 18'i obez olarak kabul edildi. Genetik, bireysel davranış ve çevrenin tümü obezitede rol oynamaktadır, ancak fast-food tüketiminin artması kısmen suçludur.
Obezitenin Sonuçları
Çocukluğunuzda obez olmak hem kısa hem de uzun sürelidir. -term sonuçları. Obez çocukların kalp hastalığı için iki risk faktörü olan prediyabet ve yüksek kolesterol ve yüksek tansiyon gösterme olasılığı daha yüksektir. Obez çocukların ayrıca uyku apnesinin yanı sıra kemik ve eklem problemleri olma olasılığı daha yüksektir. Obezite yalnızca fiziksel sağlığı etkilemez - çocuğun ruh sağlığına da zarar verebilir. Obez çocuklar genellikle öz saygılarına ve akranlarından gelen yabancılaşma duygularına sahip değildir.
Fast Food İstatistikleri
Çocukların ve ergenlerin yaklaşık yüzde 42'si düzenli olarak hızlı yemek yediklerini bildirdi. 2003 tarihli “Amerikan Diyetisyenler Birliği Dergisi” nin belirtti. Fast food özellikle 11 ve 18 yaşları arasındaki ergenler arasında popülerdir. Dergi ayrıca, bu yaş grubundaki çocukların haftada en az iki kez fast food yediklerini bildirdi. Lokantada düzenli yemek yiyen çocuklar, çok hızlı yemek yemeyen çocuklardan daha fazla hamburger, pizza, patates kızartması ve alkolsüz içecekler ile meyve, sebze ve süt alımını daha az tüketirler. Düzenli olarak hızlı yemek yiyen çocukların yılda 6 kilo daha fazla kazanması muhtemeldir.
Beslenme Etkisi
Hızlı yiyecekler kaloriler, toplam yağ, doymuş yağ ve sodyum söz konusu olduğunda bir wallop taşır. Büyük bir hamburger yaklaşık 600 kalori ve 35 gram yağ içerirken, küçük bir patates kızartması ek 200 kalori ve 10 gram yağ ekler. Karışıma küçük bir soda ekleyin ve bir öğün için yaklaşık 1.000 kaloriye bakıyorsunuz. Fast food ile ilgili sorun sadece çocukların hangi besinleri tükettiği değil; "it’s also which ones they don’t.", 3, [[Düzenli olarak hızlı yemek yiyen çocukların besin ihtiyaçlarını karşılama olasılıkları daha düşüktür ve A ve C vitaminlerine çok az ihtiyaç duyarlar.
Alkolsüz İçecekler Üzerine Bir Kelime
Hızlı yemek tüketiminin artması ile birlikte artan bir alım gelir Kalorisi ve şekeri yüksek, ancak hiçbir besin maddesi içermeyen alkolsüz içecekler. “Amerikan Klinik Beslenme Dergisi” deki 2003 tarihli bir makaleye göre, okul çağındaki çocukların ve ergenlerin yüzde 64 ila 83'ü soda kullanmaktadır. Meşrubat tüketimindeki artış obezite riskinin yanı sıra diğer beslenme sağlığı etkileriyle birlikte gelir. Meşrubat tüketimi arttıkça, süt ve su tüketimi azalır. Süt, D vitamini, B-12 vitamini, B-2 vitamini, protein ve kalsiyum gibi çeşitli besinler açısından zengindir. Raporda, birçok çocuğun süt tüketimindeki azalmaya bağlı olarak bu besin maddelerinin yetersiz kaldığı belirtiliyor. , , ] ]