|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Diyetinizde Bitki Protein Kaynaklarını Kullanmanın Avantajları

Bitki proteinleri esansiyel amino asitlerde hayvansal proteinlerden daha düşük olsa da, kendine özgü avantajları vardır. Birçok bitki proteini, kronik hastalıklara karşı korunmaya yardımcı olan ve genel bedensel sağlığı teşvik eden bileşenler içerir. Baklagiller, soya fasulyesi ve kuruyemişler, sağlık açısından olumlu özelliklere sahip üç bitki proteini kaynağıdırlar.

Baklagillerle Kansere Karşı Koruma

Baklagiller, protein bakımından yüksek bir bitki besin maddesidir, sağlığı iyileştirici çok sayıda madde içerir, saponinler dahil, "Tıbbi Beslenme Dergisi" nde yayınlanan 2004 tarihli bir makaleye dikkat çekmektedir. Kuru baklagiller, siyah fasulye, barbunya fasulyesi ve yer fıstığı gibi tüm baklagillerde bulunan saponinler, kolesterol seviyesini düşürmeye, bağışıklık fonksiyonunu iyileştirmeye ve kansere karşı korunmaya yardımcı olabilir. İncelemenin yazarları, bu bileşenlerin, kandaki lipitleri azaltmadan akut kurşun zehirlenmesini tedavi etmeye kadar her şey dahil olmak üzere geniş bir kullanım alanına sahip olduğunu belirtmektedir. Saponinler ayrıca böbrek taşı riskini de azaltabilirler.

Soya Fasulyesi ile Kolesterolünüzü Azaltın

Soya fasulyesi, hayvansal proteinlerin yerine kullanılır, çünkü kolesterol içermez ve çok az doymuş yağ içerir, " nde yayınlandı. Ek olarak, soya fasulyesi esansiyel amino asitlerin tümünü içeren tek sebzedir. Edamame, soya peyniri ve soya sütü gibi soya proteinleri ile hayvansal proteinlerin değiştirilmesi, yazarlara göre kötü kolesterol, trigliseritler ve toplam kolesterol seviyelerinin azaltılmasına yardımcı olabilir. Soya proteini ayrıca diyabetiklerde vücut ağırlığını kontrol etmede ve yüksek kan şekeri azaltmada da bir etkinliğe sahip olabilir. Soyada bulunan belirli bir fitokimyasal, genistein, kanser riskini azaltabilir.

Fındıklı Kalp Hastalığı Riskini Düşürür

Fındık - badem, ceviz, antep fıstığı, Brezilya fıstığı, cevizler, kaju fıstığı gibi ve fındık - iyi sağlık teşvik için lif, mineral ve diğer biyoaktif bileşikler bakımından zengin, yüksek kaliteli bitki proteinleridir. Kalp hastalıkları, diyabet ve safra taşı riskini azaltmanıza yardımcı olabilir, "Besinler" başlıklı 2010 tarihli bir makaleye dikkat çekiyor. Yazarlar ayrıca fındıkların iltihaplanma ve oksidatif stresi azaltmadaki rolünden de bahseder. Fındık, magnezyum, kalsiyum ve potasyum dahil, yüksek konsantrasyonlarda önemli mineralleri ile bilinir.

Diğer Bitkilerde Ders Verilir

Bitkilerde, lektin olarak bilinen bitkilerde anti-kanser özelliklerine sahip bir protein grubunun bulunduğu tespit edilmiştir. Hem test tüpü hem de insan vaka çalışmaları, "Gıda Bilimi ve Beslenme Konusunda Eleştirel İnceleme" başlıklı 2005 tarihli bir makaleye dikkat çekmektedir. Mısır, buğday, barbunya, yer fıstığı, domates, muz, bezelye, soya fasulyesi, pirinç, patates, mercimek ve mantar gibi gıdalarda bulunan bu lektinler, bağışıklık fonksiyonunu modüle ederken, kanserli büyümeyi bloke ederek hücrelere içselleştirilebilir, bağışıklık sisteminin bileşenlerini aktive ederek

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]