| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Düşük Protein Sayısının Yan Etkileri

Proteinler, tüm canlı organizmaların temel bileşenleridir ve vücudumuzu sağlıklı tutmak ve düzgün çalışmak için gerekli olan enzimler, amino asitler ve antikorlardan oluşur. Yeterli miktarda protein almamak, yaşamı tehdit eden daha ciddi koşullara yol açabilecek ciddi eksikliklere neden olabilir. Düşük protein sayımının yan etkileri arasında kas dejenerasyonu, kwashiorkor ile ilişkili semptomlar, bir yetersiz beslenme şekli ve şişkinlik veya ödem bulunur.

Kas Dejenerasyonu

Yağsız kitlenin büyümesi ve korunması için proteine ihtiyaç vardır. Düşük protein sayısı, bireylerde hızlı kas dejenerasyonuna neden olabilir. Ulusal Kişisel Antrenörler Federasyonu “Spor Beslenme El Kitabı” na göre, protein eksikliğinde kas dejenerasyonunun bu kadar hızlı gerçekleşmesinin nedeni, vücudun mevcut tüm enzimleri ve amino asitleri solmaya başlamasıdır. Bu olduğunda, metabolizma açlık moduna geçmeye başlar ve enerjiyi sadece en hayati fonksiyonlara tahsis ederek kalorileri korumaya başlar. Kaloride yakmada yavaşlama meydana gelir ve kaslar güç kaybetmeye başlar, vücut artık kaybedemez hale gelene kadar kütle ve etkili bir şekilde zayıflar. Bu noktada cilt, tırnaklar ve saçlar gibi diğer protein takviyeli bileşenler düşmeye başlar ve zayıflar.

Kwashiorkor

Kwashiorkor, düşük protein sayımının bir başka yan etkisidir. Kwashiorkor, diyette yeterli protein olmadığında gelişen bir yetersiz beslenme türüdür. Ulusal Sağlık Enstitüleri, kwashiorkor'un kıtlığın, sınırlı gıda arzı ve düşük seviyede beslenme eğitimi olduğu alanlarda en yaygın olduğunu bildirmektedir. Bu hastalık fakir ülkelerde daha yaygındır. Genellikle bir kuraklık veya başka bir doğal afet sırasında veya siyasi huzursuzluk sırasında ortaya çıkar. Bu koşullar yetersiz beslenmeye yol açan yiyecek eksikliğinden sorumludur. Devam eden protein eksikliği, cilt pigmentindeki değişiklikler, saç dökülmesi, kırılgan tırnaklar, çıkıntılı karın ve diyare gibi belirgin kwashiorkor belirtilerine yol açacaktır. Tedaviye yeterince erken başlanırsa, daha fazla kalori ve protein almak kwashiorkor'u düzeltecektir. Bu durumu daha önce geliştirmiş olan çocuklar asla potansiyel boylarına ve büyümelerine ulaşamazlar.

Ödem

Ödem, düşük protein sayımının bir başka yan etkisidir. Ödem, vücudunuzun dokularında biriken bir sıvı birikmesinden kaynaklanır. Ödem en çok ellerinizde, kollarınızda, ayaklarınızda, ayak bilekleriniz ve bacaklarınızda görülür ancak vücudun herhangi bir yerinde oluşabilir. Kan dolaşımındaki protein sayımı oldukça düştüğünde “İnsan Beslenmesine Giriş” kitabının yazarı Michael J. Gibney'e göre, kolloidal ozmotik basıncında düşme olur ve bu da sıvının kan damarlarından dokularınıza kaçmasına neden olur. ödemde. Mayo Clinic, diğer ödem semptomlarının gergin veya parlak bir cilt, artan karın büyüklüğü ve birkaç saniye basıldıktan sonra çukuru tutan bir cilt içerdiğini söylüyor.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com