|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Magnezyum Oksit ve Böbrekler

Magnezyum, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu bir mineraldir. 300'den fazla metabolik reaksiyonda yer aldığından, günlük gereksinimlerinizi almak şarttır. Tipik bir Amerikan’ın diyetinde öğütülmemiş tahıllar ve bu öğeyi sağlayan yeşil yapraklı sebzeler yetersizdir. Bu nedenle, günlük bir takviye almak gerekli olabilir. Ancak, bu takviyeyi alırken, özellikle böbrek problemleriniz varsa, önlem alınması gerekir. Her zamanki gibi, yeni bir şey almaya başlamadan önce doktorunuza danışın.

Magnezyum Oksit

Magnezyum olarak da bilinen Magnezyum oksit, doğal olarak beyaz bir katı kaya malzemesi olan periklaz olarak bulunur. Suya eklendiğinde, magnezya sütü olarak bilinir. Birkaç nedenden dolayı kullanılabilir. PubMed Health'e göre, bir diyet takviyesi olmasının yanı sıra, insanlar mide ekşimesi ve ekşi bir mideyi rahatlatmak için antasit olarak veya magnezyum oksidi ameliyattan önce bağırsakları temizlemek için kısa süreli bir müshil olarak kullanabilirler. Ayrıca rahatlama sağlamak için topikal yaralara topikal olarak da uygulanabilir. Magnezyum oksit tablet, kapsül veya sıvı formlarında bulunabilir.

Magnezyum ve Böbrek Yetmezliği

Böbrek fonksiyonlarında bozulma olan kişiler için magnezyum toksisitesi çok gerçek bir olasılıktır. Azaltılmış böbrek fonksiyonu, böbreğin fazla miktarda magnezyum alma kabiliyetinin kaybına neden olabilir. Bu, toksik magnezyum seviyelerine veya şiddetli hipermagnezmiye yol açabilir. Hipermagnezmi, kronik böbrek hastalığı olan kişilerde sorun olabilir. Düzenli olarak diyaliz alan hastalarda oluşabilecek yüksek fosfor seviyelerini yönetmek için genellikle magnezyum içeren fosfat bağlayıcıları alırlar. "Nefron" dergisinde bildirilen A1982 çalışması, magnezyum içeren bağlayıcıları alan diyaliz hastalarında kontrolsüz hipermagnezmi oluşmadığını göstermiştir. Ancak, magnezyum seviyelerinin artması böbrek hastalarında sık görülen bir durumdur ve daima izlenmelidir.

Magnezyum ve Böbrek Taş Oluşumu

Sağlıklı böbreklere sahip kişilerde, magnezyumun böbrek taşlarının oluşumunu azalttığı bildirilir. Vücutta bir alkali ortam oluşturarak böylece idrarda kalsiyum-oksalat kristallerinin oluşumunu inhibe eder. “Tayland Tabipler Birliği Dergisi” nde yayınlanan 2004 tarihli bir çalışma, böbrek taşı oluşumuna katkıda bulunan faktörlerde önemli bir azalma olduğunu bildirdi. Araştırmacılar, taş oluşumunu azaltmak için gerekli olan alkalin ortamı sağlamak için taş oluşumu riski taşıyan bireylerin hem magnezyum hem de potasyum ile birlikte takviye edilmesini önerdiler.

Hipermagnezmi Belirtileri

Vücutta çok fazla magnezyum toplandığında , hipermagnezmi oluşur. Bu durumun belirtileri düşük tansiyon, yorgunluk, konfüzyon ve aritmidir. Durum kötüleştikçe, kişi nefes almada zorluk, kas zayıflığı ve olası kalp durması yaşayabilir. Bu semptomlardan herhangi birini yaşarsanız veya hipermagnezmiden şüpheleniyorsanız, hemen doktorunuza danışın.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]