| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Ağırlık yönetimi |

Sağlığı ve Hastalıkları

Meyve Suyu Sebzelerin Hazımsızlığa Neden Olmasına Neden Olur

Meyve suyunu tüketmeye yeni başlıyorsanız, sağlık nedenlerinden dolayı bunu yapmaya başlamış olabilirsiniz. Sebzeler aslında sindirim sistemi sağlığına yardımcı olabilirken, bunları meyve suyu sıkarken olduğu gibi konsantre biçimde yemek sindirim sisteminiz için çok fazla olabilir. Ayrıca, meyve suyunu tüketen sebzelerin tüketilmesiyle şiddetlenen altta yatan bir sindirim bozukluğunuz da olabilir.

Belirtiler

Hazımsızlık, yemek yedikten ve ağrıdan sonra tam bir his ve epigastriyumda yanma hissi ile karakterize edilir. alt göğüs kemiği ve göbek. Ulusal Diyabet Enstitüsü ve Sindirim ve Böbrek Hastalıkları Enstitüsüne göre daha az görülen semptomlar şişkinlik ve bulantıyı içerir, ancak bu başka bir sindirim probleminin işareti olabilir. Gaz ve şişkinlik, sebzelerin meyve suyundan sonra meydana gelebilecek belirtilerdir, ancak teknik olarak hazımsızlık olarak kabul edilmezler.

Nedenleri

Meyve suyundan sonra ağrı veya şişkinlik hissi birkaç faktöre bağlı olabilir. Havuç ve pancar gibi bazı sebzelerin içlerinde çok miktarda şeker bulunur, bunlar sindirimi zorlaşır ve epigastriyumda kolayca gaz, şişkinlik ve ağrıya neden olabilir. Lahana, Brüksel lahanası, brokoli ve kuşkonmazda rafineoz adı verilen, gaz ve hazımsızlık benzeri semptomlara neden olabilecek bir şekeri vardır. Meyve suyundaki sebzelerden çok miktarda kağıt hamuru bırakırsanız, kağıt hamuru içindeki lif sindirimi zor olduğu için soruna neden olabilir. Altta yatan bir gastrointestinal sorun, suçlu olabilir ve konsantre, meyve suyuyla karıştırılmış sebze tüketmenin şoku sorunu daha da kötüleştirebilir.

Çözümler

Meyve suyunu tüketen bitkilerden sonra sürekli hazımsızlık belirtileri yaşıyorsanız, yarım su içmeyi deneyin meyve suyu ve yarım su karışımı. Bu, semptomlarınızı hafifletirse, eklediğiniz su miktarını kademeli olarak azaltın. Başka bir çözüm, soruna neden olup olmadığını anlamak için bazı sebzeleri çıkarmaktır. Lahanalar, karnabahar, brokoli ve havuçlar sıradan suçlulardır. Meyve suyunun, sebze özünün çok fazla olmamasına dikkat edin; suyu içmeden önce süzmek yardımcı olabilir. Çiğ sebze suyu içiyorsanız, iki ila üç gün içerisinde tükettiğinizden ve buzdolabında olduğundan emin olun. Çiğ meyve suyu fermente olabilir ve yağma yapabilir ve hazımsızlığa benzer semptomlara neden olabilir.

Dikkat Edilecek Noktalar

NIDDK'ye göre hazımsızlık, altta yatan gastrointestinal bozukluktan kaynaklanır. Meyve suyunda sebze içerek bu sorunu daha da kötüleştiriyor olabilirsiniz veya gaz ve şişkinlik gibi hazımsızlığa benzeyen semptomlar yaşıyor olabilirsiniz. Su eklemek veya kullandığınız sebze türlerini değiştirmek yardımcı olmuyorsa, meyve suyunu tüketmeyi bırakın ve bir doktora danışın. Hassas bir sindirim sistemine sahip olsanız da, olası bir sindirim bozukluğunu belirtilerinizin nedeni olarak dışlamak en iyisidir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com