Beslenmeye dikkat etmek, sağlıklı bir gebeliğin önemli bir parçasıdır. Günlük alımınıza yaklaşık 300 kalorilik beslenmiş gıda eklenmesi, hamile kadınların çoğu için yeterlidir. Doğum uzmanınız size özel beslenme gereksinimleriniz hakkında tavsiyelerde bulunabilir. Birçok kadın sağlıklı beslenmeye ek olarak hamilelikte besin takviyesi alır.
Meyveler
Çeşitli meyveler tüketin. Her birkaç günde bir beyaz, sarı, turuncu, kırmızı ve mor meyveler yemeye çalışırken meyvelerin rengini değiştirmeye yardımcı olur. Dimes Martı, günde 1-1 /2 ila 2 bardak meyve hedefliyor. Bütün meyve en iyisidir, ancak meyve suyu veya hafif şurup içindeki yüzde 100 meyve suyu, donmuş meyve veya konserve meyve kabul edilebilir. Sağlıklı meyveler arasında muz, narenciye, meyve bahçesi, kavun, çilek ve diğerleri bulunur. Tüm meyveleri yemeden önce iyice yıkayınız.
Süt
Çocuk Sağlığı bilgi sitesine göre hamilelik sırasında fazla kalsiyum almanız gerekir ve süt mükemmel bir kaynaktır. Yağsız süt, yüzde 1 süt, normal yoğurt ve Yunan yoğurt iyi bir seçenek. Sadece pastörize edilmiş süt içilir. Sert peynirlerin çoğu yemek için güvenlidir ve ek kalsiyum sağlarlar.
Protein
Gebelikte 5-1 /2 ons günlük proteine ihtiyacınız vardır, March of Dimes önerir. Protein sığır eti, domuz eti, tavuk, hindi veya balıktan gelebilir. Hamilelik Gıda Rehberi, balığın haftada 12 ons veya daha az ile sınırlandırılmasını ve yayın balığı, pollack, somon, tilapia, konserve hafif ton balığı, istiridye ve karides gibi düşük miktarda balık tüketilmesini önerir. Yumurtalar güvenli bir protein kaynağıdır ve omega-3 yağ asitleri yüksek olanlar en iyisidir. Kuruyemiş ve kuruyemişler, fasulye ve mercimek gibi sağlıklı protein sağlarlar. Sığır eti, domuz eti, tavuk, hindi, balık ve yumurta yemeden önce iyice pişirilmelidir.
Tahıllar
Her gün altı porsiyon tahıl alıp çoğunu kepekli tahıllar haline getirin. İyi seçimler arasında kinoa, tam tahıllı pirinç, eski moda veya hızlı yulaf ezmesi, tam tahıllı tahıl ve tam tahıllı ekmek yer almaktadır. . Bilgi Merkezi web sitesi Baby Center'a göre, gebeliğinizin son aşamalarında çeşitli sebze ve meyvelerin tüketilmesi, bebeğin daha sonraki yaşamlarda yiyecekleri kabul etme ihtimalini artıracaktır. Sağlıklı sebzeler arasında yeşil yapraklı sebzeler, tatlı patates, brokoli, karnabahar, domates ve diğer sebzeler bulunur. Sebze suyu da sağlıklı bir seçenektir. Taze sebzeler en iyisidir ancak dondurulmuş ve konserve sebzeler kabul edilebilir. Yemeden önce tüm sebzeleri iyice yıkayın ve yonca filizlerinden kaçının. Her gün 2-1 /2 bardak sebze için çabalayın.
Yağlar
Hamile kadınların her gün bazı sağlıklı yağlara ihtiyacı vardır. Hayvansal protein veya yağsız süt ürünleri yerken yağ elde edilir. Az miktarda zeytinyağı, kanola yağı, mısır yağı, soya fasulyesi yağı ve margarin tüketerek ilave yağ elde edilebilir. Trans yağlardan kaçınılmalı ve doymuş yağ sınırlı olmalıdır.