Vücudun yakıta ihtiyacı vardır ve bunun yüzde 40-65'i karbonhidratlardan gelmelidir. Bu makro besin - hemen hemen her yerde bulunur - enerji, lif ve besin sağlar. Tahıllar, meyveler, sebzeler, süt ürünleri ve hatta şeker, çeşitli miktarlarda karbonhidrat içerir. Şeker ve rafine tahıllar çok az besin maddesi ve çok fazla kalori sağlar, bu nedenle bazı insanlar karbonhidratları tamamen yok etmeye karar verir. Ancak yeterli miktarda karbonhidrat tüketmemeniz sağlığınıza zarar verebilir.
Gerekli Minimum Miktar
Toplam kalorilerinizin yüzde 35'inden daha azının karbonhidratlardan tüketilmesi yetersiz sayılır ve genellikle kilo vermek için yapılır. . Bazıları kısa vadede kilo kaybederken, bunun nedeni karbonhidratlardan değil, toplam kaloriden bir azalmadır. Uzun vadede, bu kısıtlayıcı diyet kalorileri azaltanlara kıyasla daha fazla kilo vermesine neden olmaz. Tüm bir gıda grubunun ortadan kaldırılması, diyette başka besinlerin bulunmaması anlamına da gelebilir. Yetişkinler günlük 25 ila 35 gram lif yemeyi hedeflemelidir. Lif, atığın sindirimden uzaklaştırılmasını düzenlemeye, kalp hastalığı riskini azaltmaya ve kan şekeri seviyelerini düzenlemeye yardımcı olur. Yeterince karbonhidrat almazsanız - ve diğer lif kaynaklarına odaklanamıyorsanız - yeterli besin alımı tehlikeye girer. Bu kabızlığa neden olabilir, kalp hastalığı riskinizi artırabilir ve sizi daha az dolu hissetmenize neden olabilir.
Besin Gereksinimleri
Yeterince karbonhidrat tüketmeyenler diyetlerini B vitaminleri, folat, demir, magnezyum ve selenyum - genel sağlıklarını bozar. B vitaminleri vücudun gıdayı enerjiye dönüştürmesine yardımcı olur, bu nedenle yetersiz tüketme adımınızda daha az baharla sonuçlanabilir. Folat birçok taneye eklenir ve gebe kalabilen kadınlar için hayati öneme sahiptir. Vitamin bebeklerde sağlıklı bir beyin ve sinir sistemi geliştirmeye yardımcı olur. Düşük karbonhidrat alımı aynı zamanda bağışıklığın azalmasına, kemik sağlığının bozulmasına ve hatta kansızlığa neden olabilir.
Karbonhidrat Kontrolü
Yine de istisnalar var. Çölyak hastalığı ve diyabet, karbonhidrat kontrollü bir diyet gerektiren iki durumdur. Karbonhidratlar diyabetik kan şekeri seviyesini etkileyebilir ve yakından izlenmelidir. Bu, besin maddesinin atılması anlamına gelmez; Bunun yerine, şeker hastalarının doğru tip ve miktara odaklanması gerekir. Çölyak hastalığından muzdarip olanlar, karbonhidrat bakımından zengin birçok gıdada bulunan glütene karşı hassastır, bu nedenle alternatifler bulunmalıdır. Her iki durumda da, tüm besin gereksinimlerinin karşılandığından emin olmak için yemeğe dengeli bir yaklaşım gereklidir.
, , ] ]