| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Ağırlık yönetimi |

Sağlığı ve Hastalıkları

Vejetaryen Diyet İçin Günde Kaç Yumurta?

Toplam vejeteryanlar veya vegan diyetler sadece bitki besinlerini yerler, ancak lakto-ovo vejetaryen ve yarı vejetaryen diyetler yumurta ve süt ürünleri içerir. Yumurtalar, bir vejeteryan diyetinde yeterince tüketilmeyen proteinlerin yanı sıra bazı vitamin ve mineralleri içerir. Yumurtalar önemli besinler sağlar. Kolesterol içeriği yüksek olduğu için sağlıksız olduğu düşünüldüğünde, araştırmalar, çoğu insan için, günde bir yumurtaya kadar yemek yemenin, daha önce yumurta tüketimine atfedilen iki ana risk olarak kalp hastalığına ve felce katkıda bulunmadığını ortaya koyuyor.

210 miligram kolesterol ile, bir büyük yumurta, önerilen 300 miligram kolesterolün günlük kolesterol limitinin üçte ikisinden fazlasını sağlar. Bununla birlikte, “İngiliz Tıp Dergisi” nin 7 Ocak 2013 sayısında yayınlanan Ying Rong ve arkadaşlarının yaptığı bir araştırmaya göre, yumurtalar mineraller, proteinler ve doymamış yağ asitleri gibi kalp hastalığı riskini azaltan besinler sağlar. Ocak 1966 ile Haziran 2012 arasında yapılan çalışmaların analizinde araştırmacılar, günde bir yumurtaya kadar yemek yemenin, diyabetik olmayanlarda koroner kalp hastalığı veya felç riskini artırmadığını belirledi. Günde bir yumurtayı yiyen diyabet hastalarının kalp hastalığı için artmış riski vardır, fakat hemorajik inme riski azalır. Diyabetli araştırmaların sınırlı olmasından dolayı, araştırmacılar diyabet hastalarının uzun süreli takibinin yumurta tüketiminin gelecekteki inme olayları üzerindeki etkisini doğrulayacağına dikkat çekiyorlar. Vejeteryan bir diyetin ardından etleri yemediğiniz için, tüm yumurta tüketiminizi günlük olarak sınırlandırın çünkü unlu mamüller ve mandıra yiyeceklerinden ilave kolesterol elde edersiniz.

Kaloriler ve Makarnalar

Büyük bir yumurta sağlar Yumurta Beslenme Merkezine göre 72 kalori. Kalorilerin çoğu, gram başına 9 kalori içeren konsantre bir enerji kaynağı olan yağdan gelir. Yumurtaların her biri yaklaşık 5 gram yağ içerir, bunlar toplamda yağdan 45 kalori alır. Beyaz kısım proteinin çoğunu içerirken, Sarısı bir yumurtada yağ sağlar. Tıp Enstitüsü, 19 ila 70+ yaş arasındaki yetişkin erkekler için günlük 56 gram protein ve 19 ila 70+ yaş arası yetişkin kadınlar için günlük 46 gram protein önermektedir. Bütün bir yumurta, genellikle vejetaryen diyetlerinde eksik olan yaklaşık 6.28 gram protein içerir. Gram başına 4 kalori ile bir yumurtadaki protein yaklaşık 25 kalori sağlar. Son olarak, yumurtaların her biri yaklaşık 0,5 gram olan en az miktarda karbonhidrat vardır. Karbonhidratlar ayrıca gram başına 4 kaloriye sahiptir, bir yumurtada yaklaşık 2 kalori sağlarlar.

Vitaminler ve Mineraller

Yumurtalar, genellikle vejeteryan beslenmeyle sınırlı olan, bol miktarda B vitaminine sahiptir. Tam tahıllı yiyeceklerden ve yumurtalardan bazı B vitaminleri alabilirsiniz. B vitaminleri, kırmızı kan hücresi oluşumunun yanı sıra karbonhidrat, protein ve yağ metabolizmasını da sağlar, Diyet Takviyeleri Ofisi'ni açıklar. Yumurtalar, tiamin, riboflavin, folat, B-6 ve B-12 gibi B vitaminlerini içerir. Ayrıca, vejetaryen diyetlerinde sıklıkla sınırlanan bir mineral olan 0.88 gram demir içerirler. Demir, oksijenin hücrelere, dokulara ve organlara taşınmasına yardımcı olur. Bitki besinlerinden biraz demir alabilirken, vücudunuz heme demiri hayvansal gıdalardan daha kolay emer. Ek olarak, yumurtalar gün için ihtiyacınız olan çinkonun bir kısmını sağlar. Süt ürünlerinde ve ette bulunan bu önemli mineral, istilacı bakterilerle savaşarak bağışıklık sisteminizi güçlendirir.

> Yumurta sarısı yumurta sarısında bulunan tüm kolesterolü içerir. İhtiyacınız olan proteini sadece yumurta akını yiyerek kolesterol olmadan alabilirsiniz. Öncelikle yumurta beyazlarından elde edilen yumurta yerine bütün yumurtalarda bulunan tüm yağ ve kolesterol yoktur. Yağ ve kolesterolü azaltmak için fırınlamada yumurta akı veya yumurta yerine kullanın.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com