Şeker hastalığınız varsa, doymuş yağ, kolesterol ve sodyum bakımından düşük kalp kaynaklı protein kaynakları arayın. Diyabetli insanlar, kalp hastalığı için hastalığı olmayan kişilere göre üç ila dört kat daha yüksek risk taşırlar. Kalp hastalığı riskini azaltmak için, Amerikan Diyabet Birliği’nin diyabet için beslenme kuralları, doymuş yağın belirli bir günde tüketilen toplam kalorinin yüzde 7’sinden, kolesterolün ise günlük 200 miligramdan fazla olmamasını tavsiye eder. Sodyum alımını sınırlandırmak için işlem görmüş taze etleri seçin. Kan basıncını arttırmak için diyabetli kişilerde daha yüksek olma eğiliminde olan sodyum alımını günlük 1.500 miligramdan fazla tutmayınız.
Balık
Balık, diyabet hastaları için iyi bir protein kaynağıdır. Balık, yüksek kaliteli protein içerir ve doymuş yağ bakımından düşüktür. Yağlı balıklar öncelikle kalp sağlığına sahip çoklu doymamış yağlar sağlar. ADA ve Amerikan Kalp Birliği, haftada iki veya daha fazla porsiyon soğuk su balığı eklemenizi önerir. Bir porsiyon büyüklüğü 3.5 ons pişmiş veya 3/4 fincan kuşbaşı balıktır. Özellikle yağlı balıklar, kalp hastalığına yakalanma riskinizi azaltabilecek olan omega-3 yağ asitleri DHA ve EPA açısından zengindir. Cıva bakımından da düşük olan Omega-3 kaynakları arasında somon, konserve hafif ton balığı, karides, pollock ve yayın balığı yer almaktadır.
Kanatlı
pp Kanatlı aynı zamanda yüksek kaliteli bir proteindir. Beyaz et tavuğu veya hindi eti gibi hindileri seçin ve doymuş yağ ve kolesterol alımını sınırlandırmak için cildi çıkarın. Fırınlama, kızartma, ızgara yapma veya kızartma yapma gibi kalp sağlığına yönelik pişirme tekniklerini kullanın.
Soya Ürünleri
Soya proteini doğal olarak düşüktür ve kolesterol içermez. Diyet Kılavuzları Danışma Komitesi, günlük 25 gram soya proteininin toplam ve LDL kolesterolü düşürdüğünü göstermiştir. En az 6.25 gram soya proteini içeren ürünler kolesterolü düşürdüklerini iddia edebilir. Örnekler arasında 3.5 ons soya unu; 4 ons bütün soya fasulyesi, tofu veya tempeh; veya 8 ons soya sütü veya dokulu soya proteini.
Baklagiller
Baklagiller veya kuru bezelye ve fasulye, doğal olarak kolesterol içermeyen yağsız bir protein kaynağıdır. Baklagiller mükemmel bir lif kaynağıdır, özellikle çözünür liflerdir. Çözünebilir lif, toplam ve LDL kolesterol seviyenizi düşürebilir ve kilo kontrolüne yardımcı olabilir. Haftada en az üç kez 1 bardak baklagil servisi yapın; lif ve diğer vitamin ve mineralleri arttırırken yağ ve kolesterol alımını azaltmak için bunları ete alternatif olarak kullanın. Baklagiller, yemek planınıza dahil etmeniz gereken karbonhidratları içerir.
Süt, diğer bir yüksek kaliteli proteindir. Kalsiyum, potasyum, magnezyum ve A ve D vitaminlerini sağlar. DGAC, süt ürünlerinin alımının kalp krizi, kalp hastalığı ve felç riskini azaltabileceğini bildiriyor. Örnekler arasında süt, şekersiz yoğurt, süzme peynir veya peynir sayılabilir. Doymuş yağ ve kolesterolü sınırlamak için, yağsız veya yüzde 1 sütünden yapılan ürünleri seçin. Süt ve yoğurt karbonhidrat içerir; peynir yapmaz. Süzme peynir ve işlenmiş peynirler sodyumda yüksek olma eğilimindedir. Doğal olarak işlenmiş peynirleri seçin ve süzme peynir kısmınızı sınırlandırın.
Egg Whites
Yumurtalar en kaliteli proteinlerden biridir. Bununla birlikte yumurta sarısı yüksek miktarda kolesterol içerir; AHA, yumurta sarısını haftada iki ile sınırlamanızı önerir. Yumurta akları kolesterol ve yağsızdır. Yumurta akı veya yumurta akı yerine kullanılan yumurta akı kullanabilirsiniz. Pişirme veya fırınlamada, iki yumurta akı veya dördüncü fincan yumurta yerine bir bütün yumurtanın yerini alır.
, , ] ]