|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Ağırlık yönetimi
Sağlığı ve Hastalıkları

Doymuş Yağlar Sağlığı Nasıl Etkiler?

Yağların tümü sizin için kötü değil. Yağlar, bir yemekten sonra kendinizi tam hissetmenize yardımcı olur, ancak doymuş yağ içeren birçok yiyecek, yüksek miktarda kolesterol içerir, bu da, bazı yiyeceklerin tüketilmesinden kaynaklanan potansiyel olarak zararlı etkiye neden olur. Doymuş yağlar kan kolesterolünü yükseltir, bu da kalp hastalığına yakalanma ve başka sağlık problemlerine yakalanma riskinizi artırır.

Doymuş Yağ

Her bir gram yağ, 1 g kalorinin iki katından fazla olan 9 kalori sağlar protein. Hayvansal ürünlerde ve kızarmış yiyeceklerde genellikle yüksek miktarda doymuş yağ bulunur. Doymuş yağlar, hidrojen atomlarına doymuş karbon atomlarından yapılır. Doymuş yağlar oda sıcaklığındayken, genellikle katı bir madde oluştururlar.

Sağlık Sorunları

Kalp hastalığına ek olarak, çok fazla kalori veya doymuş yağ oranı yüksek yiyecekler yemek, ciddi sağlık problemleri riskinizi artırabilir, Amerikan Kalp Derneği'ne göre, 2 ila 19 yaş arası Amerikalı çocukların yaklaşık yüzde 17'si obez, Amerikalı yetişkinlerin üçte birinden fazlası obez. Çeşitli meyve ve sebzeleri içerecek şekilde yeme alışkanlıklarını değiştirmek ve egzersiz eklemek, sağlıksız yiyecekleri yemeyle ilgili bazı sağlık sorunlarını önlemenize yardımcı olabilir.

Beslenme

Doymuş yağ alımınızı sınırlamak önemlidir. sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmeye yardımcı olur. Vitaminler, mineraller ve sebzeler gibi lifler açısından zengin çeşitli yiyeceklerin dahil edilmesi, fazladan yağ içeriği olmadan tam hissetmenize yardımcı olacaktır. Vücudunuza enerji sağlamak için çeşitli besleyicilere ihtiyacınız var. Amerikan Kalp Birliği'ne göre doymuş yağ, toplam kalori alımınızın yüzde 7'sinden az olmalıdır. En fazla 140 kalori veya 16 g yiyecek, 2.000 kalorili bir diyetin parçası olarak doymuş yağ içermemelidir.

Dikkat Edilecek Noktalar

Doymuş yağda yüksek oranda et, dana eti içeren yiyecek alımınızı önleyin veya sınırlayın kuzu eti, domuz eti, tereyağı, krema, süt, peynir, hindistan cevizi ve kakao yağı. Tüm yağlar sizin için kötü değildir, ancak yağ içeren tüm besinler ılımlı bir şekilde tüketilmelidir. Doymuş yağları, balık ve fındık yemek ve yemek pişirmek için sıvı bitkisel yağ kullanmak gibi tekli doymamış veya çoklu doymamış yağ içeren yiyeceklerle değiştirmeyi deneyin. Süt gibi bazı ürünler daha düşük yağ içeriğiyle satın alınabilir. Günlük tüketilen yiyeceklerin günlüğünü tutarak besin alımınızı izleyin. USDA, kalori ve yağ alımını izlemenize ve besin alımını değerlendirmenize yardımcı olabilecek MyPyramid Tracker adlı etkileşimli bir araç yarattı (Kaynaklara bakınız).

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır