|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Ağırlık yönetimi
Sağlığı ve Hastalıkları

İyi Kalori Nedir?

Yemek yeme alışkanlıklarınızı geliştirmek veya kilo vermek için çalışıyorsanız, hangi yiyeceklerin iyi kalori sağladığını anlamak faydalıdır. Bu yiyeceklerin neden iyi kalorilere sahip olduğuna dair daha derinlemesine bir bilgi, hafta boyunca daha akıllıca yiyecek seçimi yapmanıza yardımcı olacaktır. Zamanla, diyetindeki bu gelişme besin ihtiyacını karşılamaya yardımcı olacak, sağlığını iyileştirmeye yardımcı olabilir ve bazı kronik hastalıklar geliştirme riskini azaltabilir.

Boş Kaloriler

Daha iyi kaloriler tüketmen için, boş kalorili yiyeceklerden uzak durmaya başla. ChooseMyPlate.gov'a göre, boş kalorili yiyecekler, birçok yararlı besin eklemeden günlük alımınıza çok fazla kalori katıyor. Eklenen yağ ve şekerli yiyecekler genellikle boş kaloriler olarak sınıflandırılır. Kek, kurabiye, çörek, şekerleme, soda, dondurma ve cips bu boş kalorili kategoriye girer. Ayrıca genellikle işlenmiş yiyeceklerdir. Daha iyi kaloriler aldığınızdan emin olmanın bir yolu, yani yiyeceklerin kalorilere ilaveten faydalı besinleri sağlaması anlamına gelir, çoğunlukla bütünüyle en az miktarda işlenmiş yiyecekleri seçmektir.

İyi Karbonhidratlar

- tam buğday ekmeği, kahverengi pirinç, kinoa ve yulaf, sebze ve meyveler gibi - iyi kalori sağlar. Bu besinler sindirim ve kolesterol seviyenizi artırabilen lif içerir. Kalorilere ek olarak, aynı zamanda mineraller, vitaminler ve antioksidanlar sağlarken, bazıları sağlıklı yağlar içerir. Bu gıdalardaki B vitaminleri enerji seviyenizi düzenlemenize ve sağlıklı kırmızı kan hücrelerini korumanıza yardımcı olur. Antioksidanlar, kanser ve kalp hastalığı gibi kronik hastalıkların başlamasını önleyebilir. Beyaz ekmek, normal makarna ve beyaz pirinç gibi bu yiyeceklerin işlenmiş formlarından kaçının, çünkü tüm yiyeceklerden daha az besin maddesi vardır.

Sağlıklı Yağlar

Ayrıca belirli formları yemekten yararlı kaloriler alırsınız Sağlıklı yağ Doymuş ve trans yağ oranı yüksek yiyeceklerden kaçının. Bunlar arasında kırmızı et, kanatlı derisi, tereyağı, tam yağlı süt ve bazı unlu mamuller, kızarmış yiyecekler ve atıştırmalık yiyecekler gibi gıdalarda bulunan hayvansal yağlar ve işlenmiş yağlar bulunur. Bunun yerine, yağınızı zeytin ve aspir yağı gibi bitkisel yağlardan, fındık ve somon, ton balığı ve uskumru gibi yağlı balıklardan almaya odaklanın. Kalorilere ek olarak, bu gıdalar size omega-3 yağ asitleri, tekli doymamış yağ asitleri ve çoklu doymamış yağ asitleri gibi sağlıklı yağ formları sunar.

proteinler. Vücudunuzun kaslar gibi hücreleri ve dokuları inşa etmek ve onarmak ve tüm vücut sıvılarını korumak için proteindeki amino asitlere ihtiyacı vardır. Proteinli yiyecekler ayrıca size temel vitamin ve mineralleri sağlar. Demir, akciğerlerden hücrelerinize oksijen taşırken, kırmızı kan hücrelerinin temel bir bileşeni olan bu minerallerden biridir. Yağ alımını azaltmak ve proteinli yiyeceklerinizden en iyi şekilde yararlanmak için yağsız etleri seçin. Az yağlı süt, kemiksiz derisiz tavuk göğsü, baklagiller, fındık ve tohumlar, yüksek proteinli gıdalar için mükemmel seçeneklerdir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır