| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Ağırlık yönetimi |

Sağlığı ve Hastalıkları

Serbest Metabolik Sendrom Diyet Planları

“Metabolik sendrom”, Tip 2 diyabet ve çeşitli kalp hastalığı formlarının gelişimi için bir dizi ciddi risk eşzamanlı varlığını tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Yaklaşık 50 milyon Amerikalı bu hastalığın etkilerini yaşar. Sağlıklı bir beslenme planı benimseyerek metabolik sendromun etkilerini hafifletebilir veya önlemeye yardımcı olabilirsiniz. yüksek kan basıncı, aşırı kan LDL kolesterol düzeyleri ve trigliseritler adı verilen yağ maddeleri ve düşük kan HDL kolesterol seviyeleri. Ek eşzamanlı faktörler arasında kan şekeri kontrol eden hormon insülinine anormal direnç ve C-reaktif protein adı verilen bir maddenin yüksek kan seviyeleri bulunur. Bu sorunlardan sağlığınıza en çok tehdit edici olanı muhtemelen insülin direnci ve abdominal obezitedir.

Genel Diyet Kılavuzları

Metabolik sendromun etkileriyle mücadele etmek için kilonuzu kontrol etmeniz gerekir. Sonuç olarak, kilo kontrolü tipik olarak toplam gıda alımınızı kontrol etmenizi ve günlük diyetinizde bazı değişiklikler yapmayı gerektirir. Sağlıklı bir diyet planı oluşturmak için genel kurallar arasında tam tahıl, meyve, sebze ve fasulye alımını artırmak; sadece yağsız et, balık ve kümes hayvanları yemek; ve az yağlı veya yağsız süt ürünlerine geçme. Önemli miktarda ilave şeker, sodyum, kolesterol ve doymuş yağ ve trans yağ adı verilen iki form yağ içerenler de dahil olmak üzere yiyecek alımınızı azaltmanız gerekecektir.

Diyet Yağları

Doymuş yüksek gıdalar yağlar arasında kırmızı et, tam yağlı süt ürünleri ve kümes hayvanı kümes hayvanları bulunurken, trans yağ oranı yüksek olan yiyecekler arasında işlenmiş yiyecekler, ticari unlu mamuller, fast food ve margarin bulunur. Yeni diyet planınızda, bu yiyecekleri, tekli doymamış ve çoklu doymamış yağlar denilen daha sağlıklı maddeler içeren yiyeceklerle değiştirebilirsiniz. Yaygın tekli doymamış yağ gıdaları arasında avokado, susam ve kabak çekirdeği, ceviz, badem ve zeytin, yerfıstığı ve kanola yağları bulunur. Yaygın çoklu doymamış yağ gıdaları arasında balık, ceviz, keten tohumu, kanola yağı ve keten tohumu ve soya fasulyesi yağları bulunur.

Meyve, Sebzeler, Tahıllar

Ayrıca sebze, tahıl ve yüksek oranda lif içeren bir madde içeren meyveler. Fiber, yemeğinizi çiğnemek için geçen süreyi artırarak ve uzun süre boyunca kendinizi tam hissetmenizi sağlayarak gıda alımınızı azaltmanıza yardımcı olur. Yaygın lif kaynakları çilek, yaban mersini, domates, armut, elma, salatalık, havuç, kabak, kereviz, tohum, kuruyemiş, fasulye, kuru bezelye, yulaf ezmesi ve tam tahıl gevrekleri ve ekmekleri içerir. > Yeni bir diyet planına uyma şansını arttırmak için sana uygun yiyecekleri seç ve mümkün olduğunca çok seçenek seç. Kramp, anormal gaz üretimi veya şişkinlik gibi istenmeyen yan etkiler için şansınızı azaltmak amacıyla zamanla beslenmenize lif verin. Size belirli bir miktar paraya mal olsa da, bir doktor veya kayıtlı bir beslenme uzmanı ile birlikte yeni bir diyet planlamanızdan önemli faydalar elde edebilirsiniz.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com