|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Ağırlık yönetimi
Sağlığı ve Hastalıkları

İşlenmiş Tüm Yiyecekleri Diyetinizden Kesmenin Yararları Nelerdir

İşlenmiş gıdalar, Amerika Birleşik Devletleri'nde ve dünyanın birçok yerinde ana beslenmenin bir parçasıdır. Üreticiler, raf ömrünü uzatan ve tüketicilere hitap eden tescilli ürünler satmak için işlenmiş gıdalar üretmektedir. Ancak işlenmiş gıdalar sodyum, tatlandırıcılar, trans yağlar, koruyucular ve sağlığınız için tehlikeli olan yapay maddeler içerir. USDA Diyet Yönergeleri, yoğun gıdaları tüketmeniz ve işlenmiş yiyecekleri yemekten kaçınmanız gerektiğini vurgulamaktadır.

Kan Basıncını Düşürdü

İşlenmiş yiyecekler, tipik Amerikan diyetine göre tipik Amerikan diyetinde sodyumun yüzde 75'ine kadar katkıda bulunur. Mayo Kliniği. Sodyum, üreticilerin lezzet katmak ve raf ömrünü uzatmak için koruyucu görevi yapmak için ekmek, kraker, sos, salata sosu ve konserve sebzeler gibi işlenmiş gıdalarda kullandıkları sofra tuzunun bir parçası olan bir mineraldir. Artan diyet sodyumu kan basıncınızı yükseltir ve inme ve kalp hastalığı riskini arttırır. İşlenmiş gıdaların diyetinizden kesilmesi, sodyum alımınızı azaltmanıza, kan basıncınızı düşürmenize ve felç ve kalp hastalığı riskinizi azaltmanıza olanak sağlar.

Azaltılmış Ağırlık

İşlenmiş gıdaların diyetinizden çıkarılması riskinizi azaltabilir kanser, obezite ve tip 2 diyabet. İşlenmiş gıdalar, ürünleri daha lezzetli hale getirmek için aspartam, sukroz ve yüksek fruktozlu mısır şurubu gibi tatlandırıcılar içerir. Aspartam, insanlarda kansere neden olabilecek yapay bir tatlandırıcıdır. Bologna, İtalya'daki Avrupa Ramazzini Onkoloji ve Çevre Bilimleri Vakfı'ndaki bilim adamları tarafından yapılan ve Eylül 2007'de "Çevresel Sağlık Perspektifleri" nde yayınlanan araştırmalar, sıçanlarda aspartam tüketiminin artmasının, günlük alımlara yakın dozlar da dahil olmak üzere kötü huylu tümörlerin gelişimini arttırdığını keşfetti İnsanların Aspartamın maruziyeti fetal aşamada başladığında malign tümörlerin riski artar.

İşlenmiş yiyecekleri sakaroz ve yüksek fruktozlu mısır şurubu ile yemek, obezite ve tip 2 diyabet riskinizi artırabilir. Princeton Üniversitesi'ndeki bilim adamları tarafından araştırılan ve Kasım 2010'da "Farmakoloji, Biyokimya ve Davranış" ta yayınlanmış ve aynı miktarda kaloride sakaroz veya yüksek fruktozlu mısır şurubu ile beslenen farelerin kilo aldığını keşfetmiştir. Bununla birlikte, sonuçlar, yüksek fruktozlu mısır şurubu ile beslenen farelerin, karın yağındaki artışla birlikte daha fazla ağırlık kazandığını göstermektedir. Bilim adamları, yüksek fruktozlu mısır şurubu tüketiminin, insanlarda obeziteye katkıda bulunduğuna karar verdiler. Obezite, tip 2 diyabet gelişiminde önemli bir risk faktörüdür.

Gelişmiş Kalp Sağlığı

İşlenmiş gıdaları diyetinizden kesmek kalp sağlığınızı iyileştirebilir. İşlenmiş gıdalar trans yağları içerebilir, bu da atardamarlarınızı tıkayan ve kalp hastalığı, kalp krizi ve ölüm riskinizi artıran plakaya neden olabilir. New York gibi şehirler, zincir restoranların trans yağ içeren yiyecekler servis etmesini yasaklayan yasaları kabul ettiler.

Azaltılmış Astım Atakları

İşlenmiş yiyecekleri diyetinizden çıkarmak astım atakları riskini azaltabilir. Kurutulmuş meyvelerde, şarapta, karideslerde ve turşularda yaygın olarak kullanılan koruyucu üreticiler olan sülfit içeren işlenmiş gıdalar astım semptomlarını uyarır. Sülfit içermeyen ürünleri arayın.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]